Esports

Guardiola: “Millor, impossible”

L'entrenador del Barça fa un balanç “molt positiu” de la gira i del joc de l’equip, que ja és a Barcelona per preparar la Supercopa

“Més enllà del resultat d’avui, em quedo amb el bon regust que em recorden certes coses de l’any passat”, va declarar l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, minuts després que l’equip blaugrana empatés (1-1) amb el Chivas Guadalajara mexicà en el tercer i últim partit de la gira de 12 dies pels Estats Units, que reportarà al club uns ingressos d’entre 5 i 6 milions d’euros.

El tècnic barcelonista va lloar el joc de l’equip contra un Chivas que a aquestes altures està més rodat que el Barça. “Millor, impossible. Ja que no hem deixat que el rival fes tres passades seguides”. En aquest sentit, Guardiola considera que el conjunt blaugrana està “en un to molt bo” per afrontar diumenge que ve el primer partit oficial, l’anada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic a San Mamés.

Guardiola, abans de pujar a l’avió que els va portar cap a Barcelona, on van aterrar ahir al vespre després de gairebé 11 hores de vol, va fer un balanç de la gira, que s’ha saldat amb dues victòries i un empat: “El balanç és molt positiu. No en tinc cap queixa. Els jugadors han estat a un nivell molt alt”. L’entrenador del Barça va tornar a destacar el joc col·lectiu de l’equip: “Els jugadors no actuen individualment, sinó que ho fan amb cert sentit per a l’equip”. I Guardiola també va tenir unes paraules d’elogi per als jugadors del planter: “Tots m’han donat confiança. Han agafat molt bé els conceptes defensius i en l’aspecte constructiu, igual”.

El secretari tècnic, Txiki Begiristain, també es va mostrar molt satisfet amb el paper dels joves del planter: “Muniesa, Fontàs, Jonathan, estan fent una gran pretemporada. Es torna a demostrar que la feina del futbol base és extraordinària. A més, l’adaptació a l’estil de joc és més fàcil per als de casa que per als de fora. Ens hem d’aprofitar d’això. Veig més que probable que vagin intervenint en l’equip”, va dir Txiki.

Guardiola ha donat dos dies de festa als seus homes i els entrenaments es reprendran dimecres al matí. De totes maneres, el tècnic no podrà comptar amb els seus jugadors internacionals, que demà passat disputen partits amb les seves seleccions. Márquez està lesionat, però de tota manera el central, tal com marca la normativa, va haver de viatjar ahir a Mèxic amb el comunicat mèdic pertinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.