Esports

Guixà: "El soci ha d'estar preocupat pels comptes del club"

El precandidat a la presidència del FC Barcelona rebutja la venda dels terrenys on s'assenta el Miniestadi per finançar l'adequació del Camp Nou, operació que ha pretès, segons remarca, l'actual directiva

El catedràtic Jaume Guixà, precandidat a la presidència del FC Barcelona, ha alertat sobre l'economia de l'entitat catalana i ha llançat un missatge d'intranquil·litat en assegurar que el soci blaugrana "ha d'estar preocupat pels comptes del club".

Sense entrar en detalls, el precandidat a la presidència blaugrana ha rebutjat de ple la venda dels terrenys on s'assenta el Miniestadi, operació que l'actual directiva ha pretès impulsar, sense èxit per ara, per finançar l'adequació del Camp Nou.

Guixà s'ha definit "com una opció al laportisme" en destacar que tots els precandidats que fins a la data s'han donat a conèixer (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Agustí Benedito i Sandro Rosell) "procedeixen del laportisme", segons el seu parer.

"Fins ara, l'única alternativa nova i diferent que no procedeix de l'Elefant Blau ni de la junta de Laporta és la nostra candidatura", ha apuntat Guixà, referint-se al col·lectiu que va liderar l'actual mandatari barcelonista, Joan Laporta, durant els últims anys de la presidència de Josep Lluís Núñez.

Guixà ha dit que està "molt preocupat pel model econòmic del Barcelona, per com són els comptes del club i la situació financera actual". "No em crec els números", ha afirmat. El Barcelona té pressupostats uns ingressos pròxims a 405 milions d'euros per a aquesta temporada.

Relacionant la venda de patrimoni amb la situació econòmica que ell ha qualificat com a greu, Guixà ha criticat que el Barça hagi fet alguns moviments per vendre el Miniestadi. "Si les coses van bé, per què hem de vendre patrimoni? Però com que les coses no van bé, la venda és una conseqüència per aconseguir un balanç positiu", ha argumentat.

Tres directors esportius
El precandidat, que ja ho va ser a les eleccions del 2006, ha revelat que el model esportiu que té en ment preveu "blindar Guardiola" i comptar amb un equip de tres directors esportius en lloc d'un, i ha avançat que el trio d'executius sortirà del Dream Team barcelonista, equip que va liderar al seu moment Johan Cruyff.

Guixà no ha volgut avançar els noms d'aquests executius, encara que sí que ha apuntat que serà un del futbol base, el segon per al segon equip (Barça Atlètic), el qual desitja que jugui a Segona A, i el tercer del primer equip.

De fet, el precandidat defensa la conservació del Miniestadi perquè el segon equip "es foguegi" abans que qualsevol del planter faci el salt al Camp Nou.

De l'actual junta, Guixà ha aplaudit allò que Laporta ha obtingut en la parcel·la esportiva, així com l'elecció de Josep Guardiola com a tècnic, però ha criticat la gestió del president en la relació amb els seus directius, que ha considerat un "fracàs" després que durant el seu mandat "hagin marxat quinze directius".

"No han estat ni capaços de configurar una precandidatura única per traslladar aquests valors que suposadament té el laportisme", ha assenyalat.

"Hi ha un vessant que Laporta ha descuidat d'una manera estrepitosa: aquesta junta s'ha retroalimentat de l'Elefant Blau, i allà es parlava de transparència, que el club tornés al soci, de no venda de patrimoni, d'adequació d'estatuts, etc. I no s'ha tingut en compte l'opinió del soci i s'ha actuat d'esquena als socis", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.