Esports

Barça-Lakers, el 7 d'octubre

El català Pau Gasol tornarà a casa per jugar amb els grocs contra l'equip blaugrana. El partit, inclòs en la gira NBA Europe Live, es disputarà al Palau Sant Jordi

Ja hi ha data oficial. Els Lakers trepitjaran Barcelona el dia 7 d'octubre. Ho faran per enfrontar-se amb el Regal Barça al Palau Sant Jordi; un matx que servirà per tancar la gira NBA Europe Live i per veure el retorn a casa del fill pròdig.

Pau Gasol tornarà a la Ciutat Comtal per jugar contra l'equip que el va formar com a jugador d'elit i que li va permetre fer el salt a l'NBA. El de Sant Boi, que ja s'ha enfrontat dues vegades amb l'equip blaugrana d'ençà que juga en l'NBA, es tornarà a trobar amb el seu gran amic Juan Carlos Navarro i tots dos no han amagat la il·lusió que els fa jugar aquest partit: "Vaig començar amb el FC Barcelona quan tenia setze anys i encara guardo molt bons records dels meus temps com a jugador blaugrana. Aquests tipus de partits sempre són especials. A més, podré mostrar als meus companys la bellesa d'una ciutat com Barcelona", va comentar Gasol.

L'escorta blaugrana, per la seva banda, va assenyalar que, tot i no ser la primera vegada que jugarà contra en Pau, sempre és especial repetir l'experiència, i més en un escenari com és el Palau Sant Jordi.

El Regal Barça té previst fer un acte de presentació del partit el pròxim dia 22 d'abril a les instal·lacions blaugrana; un acte en el qual hi serà present el mític Kareem Abdul-Jabbar.

A banda de l'esperat duel entre els actuals campions de l'NBA i el Regal Barça, la gira NBA Europe Live tindrà tres partits més. El matx entre els New York Knicks i l'Armani Jeans –l'altre únic partit entre una franquícia de l'NBA i un equip europeu de tota la gira– obrirà el foc el dia 3 d'octubre, a Milà.

L'endemà, dia 4 d'octubre, l'equip de Phil Jackson se les heurà amb els TWolves, a Londres. I un dia abans de la cita del Palau Sant Jordi, els de Minnesota jugaran contra els Knicks, a París. "El retorn d'equips de l'NBA a Europa per cinquè any consecutiu és producte del nostre compromís amb el creixement del bàsquet fora dels Estats Units", va declarar el comissionat de l'NBA David Stern.

I ja en seran tres

Aquesta serà la tercera vegada que Pau Gasol jugarà contra l'equip blaugrana d'ençà que el de Sant Boi va fer el salt a l'NBA.

L'últim precedent va ser l'any 2008, durant la gira que el Regal Barça va fer pels Estats Units. En aquella ocasió, els blaugrana van perdre per 108-104, tot i els 34 punts d'un gran Juan Carlos Navarro.

El primer precedent va ser l'any 2003 quan aleshores Gasol militava en els Grizzlies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.