Esports

Saragossa rebutja la implicació de Catalunya en la candidatura aragonesa per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2016

L'alcalde de la ciutat aragonesa replica l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que aquesta setmana ha dit que cal fer una proposta que reculli tot el domini esquiable dels Pirineus

El vicealcalde de Saragossa, Fernando Gimeno, ha advertit que la ciutat no admetrà "sota cap concepte" cap lideratge de Catalunya ni de la Generalitat en la candidatura aragonesa als Jocs Olímpics d'Hivern de 2016.

Així s'ha pronunciat Gimeno en declaracions als mitjans després de la reunió del govern de la ciutat en al·lusió a les declaracions de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui considera que si des d'Aragó no es fa una proposta que reculli tot el domini esquiable dels Pirineus, caldrà fer-la des de Catalunya.

Segons va dir Ros el passat dia 3, la proposta podria plantejar-se des d'Aragó, "sumant-nos a Catalunya i Andorra, i si no, plantejar-se des de Catalunya i sumar-s'hi Aragó".

Declaracions que pel vicealcalde saragossà són "totalment inadequades".

En aquest sentit, ha assenyalat que encara que Saragossa posa el seu nom a Aragó per presentar una candidatura olímpica com és Saragossa-Pirineus, és un projecte fonamentalment de la comunitat aragonesa.

Gimeno reconeix que Lleida "podria presentar-se com a ciutat a aquests jocs", però Aragó i Saragossa "compten de moment amb el suport del Comitè Olímpic Espanyol, del Consell Superior d'Esports i de la Federació d'Esports d'Hivern".

"No sé si han arribat tard o no, però el que són improcedents són les declaracions de l'alcalde de Lleida", ha insistit Gimeno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.