Esports

Barcelona vol organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022

La candidatura s'ha de presentar oficialment el 2013. El principal rival a superar és Munic

Barcelona vol tornar a ser seu olímpica. Aquest cop, dels Jocs d'Hivern. I per això, l'Ajuntament impulsa la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2022.

Hereu anunciarà el projecte en una roda de premsa convocada al Museu Olímpic de Barcelona aquest dimecres a les deu del matí, una compareixença que s'havia convocat de manera misteriosa, sense ni tan sols enunciar el tema, contràriament al que és costum, i en un lloc inhabitual.

La candidatura s'hauria de formalitzar el 2013 i dos anys més tard se sabria si Barcelona és la ciutat escollida. Un dels principals candidats a superar pot ser Munic. Una altra candidatura anunciada és una de conjunta entre les ciutats aragoneses de Jaca, Saragossa i Osca, segons va anunciar a l'octubre el govern aragonès.

El model d'organització proposat per Barcelona, que, òbviament, no podria fer la majoria de proves a la ciutat, seria semblant al de Vancouver, que farà els Jocs Olímpics d'Hivern d'aquest 2010 conjuntament amb poblacions d'una àrea de muntanya. Per tant, Hereu plantejarà una candidatura Barcelona-Pirineus.

En cas de ser elegida, Barcelona tornaria a ser seu olímpica 30 anys després d'acollir els Jocs Olímpics d'estiu de 1992 i es convertiria en la primera ciutat que hauria organitzat les dues cites.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.