Esports

Marc Ingla: "El meu somni és que vingui Cesc i pagarem la xifra que sigui"

L'aspirant a la presidència del Barça nega afirma que s'equivoca "poques vegades" i nega que s'amagui davant els problemes

El precandidat a la presidència del FC Barcelona Marc Ingla ha declarat que un dels seus somnis és tornar a veure Cesc Fàbregas vestit de blaugrana, i ha assegurat que si és escollit president pagarà pel capità 'gunner' la xifra "que sigui". L'aspirant a la presidència del club, no obstant, ha demanat a Laporta que, si fitxa Cesc abans de les eleccions, ho faci a un preu "raonable".

"No és la meva obligació donar xifres. Això ho han de negociar els que tenen ara la responsabilitat , i espero que sigui l'adequada. Però sigui la que sigui, i si tinc l'honor de ser escollit, la pagarem", ha manifestat Ingla després de participar en els esmorzars del Fòrum Europa. Malgrat ser "irrellevant" que el fitxatge de Cesc sigui el seu somni, ja que ha remarcat que el fet important és que Guardiola i Begiristain ho vulguin, ha assegurat que si és una operació que "està per tancar" i en uns termes "raonables" econòmicament, "cal fer-ho". "Com més aviat entri a l'esquema de l'alimentació, rendiment i preparació física individualitzada, i comenci a parlar amb els tècnics, doncs molt millor", ha assenyalat.

Marc Ingla ha negat que José Mourinho fos la seva primera opció quan es va contractar Guardiola per suplir a Frank Rijkaard. "És fals. Sempre vaig voler Guardiola, el que sí fèiem era validar cada opció i ensenyar-les a la junta, amb virtuts i no virtuts de cada candidat. De fet, el senyor Mourinho no va qualificar per ser entrenador del Barça. Li vaig dir al president al seu despatx i tinc testimonis", ha apuntat amb contundència.

També ha carregat contra el Reial Madrid i la seva política de despeses "irracional", en què, segons la seva opinió, no tenen "límits". Per aquesta raó, ha recordat que cal seguir apostant pels jugadors de la Masia i donant plena confiança al duet format per Guardiola i Begiristain en futbol i per Pascual i Creus en bàsquet.

Marc Ingla ha insistit en la idoneïtat del seu perfil per presidir el Barça i, davant de les crítiques que ha rebut del mateix Joan Laporta, ha subratllat la seva capacitat analítica i la seva fortalesa per prendre decisions. "Jo no m'amago mai", ha comentat, "i de fet -ha afegit-, m'equivoco poques vegades. Tinc un caràcter reflexiu i analític", trets que ha contraposat a la personalitat més extravertida de Laporta.

Experiència de gestió en el club
Ingla no ha valorat la decisió de Sandro Rosell de presentar-li una demanda per difamació per un presumpte cas de corrupció al Brasil. "M'imagino que serà ell qui hagi de donar explicacions al soci, però cadascun fa la campanya a la seva manera", ha apuntat. L'exvicepresident ha tornat a apel·lar a la seva experiència en el club com a millor aval del seu projecte, i en concret, a diverses negociacions, "com la dels drets de televisió, la de Nike, la de la Unicef i el nomenament de Guardiola".

L'aspirant a la presidència ha reiterat la seva confiança en el secretari tècnic, Aitor 'Txiki' Begiristain, i s'ha presentat com el presidenciable "que millor representa la combinació ideal entre la continuïtat i el canvi radical que proposen altres".

En el seu discurs, Ingla també ha promès internacionalitzar el club "a través de la creació de diverses 'masies' a tot el món" per "captar talent i estrènyer col·laboracions amb altres clubs" amb l'objectiu que l'any 2015, "el 75 per cent de l'equip estigui format per jugadors del planter". També ha promès no cobrar la quota de soci "a aquells que acreditin estar a l'atur" i posar en marxa "descomptes familiars".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.