Esports

"No sortirem a celebrar res, sinó a guanyar un partit"

Guardiola demana que l'equip i l'afició siguin prudents i que "no donin res per fet". Agraït, avisa que passi el que passi no es podrà retreure res a la plantilla. El tècnic recorda l'alt grau d'exigència que han suportat des de l'agost

Ja fa unes quantes setmanes que Guardiola manté el mateix discurs: que aquest equip ja ha demostrat tot el que té a dins, que més que intentar motivar-lo, el que s'ha de fer és confiar-hi. Ho va resumir ahir en poques paraules: "Després d'haver guanyat els tres títols, el nivell d'exigència i la pressió eren molt alts des del principi de la temporada, i ells els han superat amb un esforç increïble. Han tingut una regularitat brutal. Independentment del que passi en aquest últim partit, la temporada ja està feta. Han fet un any immens, i no hi ha ningú que vulgui aquest títol més que ells. No se'ls pot retreure res, només els puc donar les gràcies per tot".

Els elogis del tècnic fan referència a aquests 96 punts que l'equip ha sumat fins ara –una quantitat històrica– i a la bona imatge oferta una setmana rere l'altra.

Centrat en el que pugui passar en la jornada d'avui, però, Guardiola va ser la veu prudent de sempre. La que dicta quina és l'actitud amb què els jugadors i els aficionats han d'afrontar cadascun dels reptes que els posen al davant. En el cas del Valladolid, humilitat i concentració: "El que no podem fer és donar les coses per fetes. No sortirem a celebrar res, sinó a guanyar un partit i un títol".

Per reforçar aquest advertiment, va assegurar que, amb Clemente a la banqueta rival, "el partit no estarà tancat fins al final", i va destacar, com sol fer sempre, els mèrits del contrari, que en la primera volta va perdre per 3-0 al Zorrilla: "És clar que el somni seria anar guanyant per 4-0 ja des del principi, però segur que això no passarà. Les vides professionals dels jugadors canviaran molt si l'any vinent juguen a primera o si ho fan a segona, i això suposa una motivació increïble. Dels set partits que el Valladolid ha jugat amb Clemente, només n'ha perdut un".

El que té clar el tècnic és que el Madrid no fallarà contra el Màlaga, o almenys això és el que ha intentat transmetre als jugadors: "Si no guanyem el Valladolid, segur que no guanyarem la lliga. Si el Madrid ha guanyar tants partits, no crec que falli ara. No m'ha passat pel cap ni per un moment que el Màlaga ens pugui donar un cop de mà".

Frescos en el tram final

Per al tècnic, l'optimisme que envolta el cos tècnic i tota la plantilla en aquest dia decisiu té més a veure amb l'autoconfiança que amb una hipotètica ensopegada del gran rival: "L'equip està bé, ha arribat fresc a aquest tram final, sobretot en l'aspecte psicològic. Estan contents, i que aquesta setmana s'hagi parlat d'altres coses que no són futbol, que us hàgiu oblidat una mica d'ells [en referència als periodistes], potser els ha ajudat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.