2-3: Ronaldinho torna a guanyar al Bernabéu

L'exblaugrana s'endú els xiulets del públic, però el Milan s'emporta la victòria i els punts

El Milan de Ronaldinho ha donat la gran sorpresa de la jornada d'aquest dimecres a la Lliga de Campions, imposant-se al Reial Madrid al Bernabéu per 2-3 i arrabassant-li a l'equip blanc el liderat del Grup C de la competició.

Tot i ser el Milan, un clàssic i el segon equip amb més Copes d'Europa, tothom sap que és un equip en hores molt baixes i ningú n'esperava gaire res en aquesta visita al Bernabéu, escenari de la final d'aquesta Champions i territori d'un Madrid que a base de milions i fitxatges s'ha penjat el cartell de favorit per guanyar la competició.

A l'hora de la veritat, però, els milanistes han estat superiors com a equip, més estables i amb més pegada que aquest Madrid orfe de la seva megaestrella, Cristiano Ronaldo, que s'ho ha mirat des de la grada.

El partit ha començat de forma immillorable per als blancs, ja que als vint minuts ja havien marcat l'1-0, encara que fos un regal impagable del porter rival Dida, que després d'aturar un xut tou li ha entregat la pilota a Raúl perquè marqués a porta buida.

Afortunadament per a ell, el seu equip no s'ha descompost i ha estat capaç de remuntar el partit. Ha començat amb un golàs de Pirlo, ja a la segona part, superant Casillas amb un xut de lluny que ha entrat fregant el pal. Pocs minuts després, ha estat Pato qui ha marxat de la defensa i del porter blancs per marcar l'1-2 i sembrar el pànic a les files madridistes.

La reacció previsible dels blancs s'ha basat en l'empenta i poca cosa més, ja que Kaká ha tingut un partit bastant fluix davant el seu exequip. Tot i això, en un córner, Drenthe ha empatat el partit xutant des de la frontal de l'àrea i superant Dida.

Amb el partit obert de nou i en la recta final, el Milan estava més sencer, més ordenat i més controlat i encara ha marcat dos gols més. El primer ha estat de Nesta de cap a la sortida d'un córner, però l'àrbitre l'ha anul·lat sense motiu, probablement compensant el seu error de no assenyalar un penal clar a Benzema a la primera meitat. El segon, poc després, l'ha marcat Pato culminant davant Casillas una molt bona jugada de tot l'atac.

Ronaldinho ha estat sotmès a una xiulada constant durant tot el partit i també a un marcatge expeditiu de Sergio Ramos. No ha brillat, només ha tret algunes espurnes del seu talent, però el seu equip s'ha emportat una victòria que el revaloritza i encarrila la seva classificació per als vuitens de final.