Esports

La pilota crema tant a l'Almeria com a l'Espanyol

Tots dos equips poden certificar la permanència virtual en cas de victòria. Per Pochettino la clau per puntuar és evitar sorpreses al contraatac

L'Almeria i l'Espanyol tenen aquest diumenge la possibilitat de certificar la permanència si aconsegueixen guanyar el partit. Tots dos arriben empatats a punts, però mentre que l'Espanyol es consolida com un dels millors equips de la lliga a casa, els andalusos viuen de la renda aconseguida en un mes de març pletòric.

L'Almeria fa cinc partits seguits que guanya. Els andalusos i els catalans saben que el llindar dels 41 punts els permetrà administrar una permanència tranquil·la que cauria tard o d'hora. L'empat no és un mal resultat per cap dels dos equips sempre que els de la cua s'ennueguin. Tot i així, no hi haurà pactes de no-agressió i cadascú amb les seves armes anirà decidit a aconseguir els tres punts.

El perfil de joc de l'Almeria preveu un partit de domini de la possessió de l'Espanyol, que es defensa millor amb la pilota. Tot i així, per evitar la principal qualitat del rival, Pochettino no renuncia a replegar els seus homes si cal per guanyar-los amb les seves armes i evitar els contraatacs ràpids de l'Almeria, principal bastió del seu joc.

Pochettino ja va avisar ahir que la clau del partit per als seus seria evitar córrer cap al darrere, ja que l'Almeria en atac estàtic és un equip més previsible. Serà un duel molt tàctic en què possiblement la pilota cremarà a tots dos equips, en un partit obert i de pronòstic incert.

L'entrenador de l'Espanyol recupera Marqués i David Garcia, però perd Baena per sanció en el seu millor moment de forma de la temporada. El perfil de la formació inicial preveu un doble pivot amb Moisés i Forlín amb prou talent al davant per resoldre.

D'altra banda, Lillo recupera el central Chico i podria repetir la mateixa disposició tàctica que contra el Reial Madrid, amb una defensa de tres centrals i un mig del camp molt atapeït. El club andalús ha fet una crida a l'afició perquè s'ompli l'estadi i per celebrar la permanència, el que va fer l'Espanyol la temporada passada a l'estadi Juegos Mediterráneos després d'una remuntada espectacular culminada amb un 0-3 inqüestionable.

L'Almeria ha fet 2 dels últims 15 punts

Després de consolidar una posició còmoda en la classificació en el mes de març, quan era onzè amb 36 punts, l'equip de Juan Manuel Lillo ha deixat escapar molts punts pel camí.

En els últims cinc partits només ha aconseguit dos empats i ha encaixat tres derrotes, malgrat les quals, afortunadament, s'ha mantingut en la zona tranquil·la de la classificació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.