Esports

Guardiola:"L'Inter s'assembla al Madrid"

Pep lloa Mourinho i un rival que domina "tots els aspectes del joc". Adverteix de la millora dels italians respecte als duels de la primera fase. No vol que el viatge en autocar sigui cap excusa i pensa en positiu

José Mourinho és "un dels millors tècnics del món, potser el millor" i l'Inter "un equip que domina tots els aspectes del joc, un rival molt dur". Guardiola no sorprèn i no enganya. En la roda de premsa prèvia al partit d'aquest dimarts al Meazza, va tornar a demostrar que respecta el rival i preparar els partits a partir d'això.

A més, mai gira l'esquena a ningú, ja que defensa la seva gent i les seves idees, respectant les idees dels altres. Ben cert és que al davant avui hi haurà "un equip que té un contraatac demolidor, que el converteix en un equip similar al Madrid" i un rival que fa "més de quaranta anys que no guanya la Champions, cosa que es notarà en la seva motivació". El Barça serà avui el de sempre respectant un equip ideològicament antagònic. El Barça vol la pilota, i l'Inter, no.

Pep Guardiola no donava cap exclusiva quan va dir que el Barça serà avui fidel als seus ideals: "Intentarem ser nosaltres", intentar no només marcar fora de casa, sinó guanyar. Sobre els seus, no va descartar Abidal, però va evitar donar pistes i va afegir: "No he parlat encara amb els jugadors sobre com jugarem".

El que no va fer, però, és deixar de lloar el rival, comentant que és "un equip meravellós amb un tècnic que potser és el millor del món". "És un honor enfrontar-me amb ell", alhora que recordava: "Ara juguen diferent de com ho feien en la fase de grups, amb tres puntes i un mitja punta. És molt difícil preparar un partit contra un tècnic tan intel·ligent, perquè no podem descartar que juguin amb més d'una tàctica. Potser juguen amb una tàctica amb què ens sorprenen i no han jugat mai. Poden jugar de diverses maneres". A més, va destacar l'exjugador del Madrid Wesley Sneijder, un home "molt important per a ells, que domina les dues cames".

El llarg viatge
Finalment, Guardiola va dir la seva sobre el viatge, amb ironia: "En el fons, som afortunats. Si en lloc de l'Inter hagués passat el CSKA, no em vull ni imaginar el viatge per carretera fins a Moscou".

El tècnic, que va anar a l'autocar en què no hi havia els jugadors perquè "l'entrenador sempre molesta", va recordar que "cada cap de setmana molts equips de segona B fan el mateix i juguen". "No pots lluitar contra els elements. Ens ha tocat un volcà, i només som uns més dels afectats que hi ha a tot Europa. No és el millor fer 14 hores per carretera després del partit amb l'Espanyol i abans de jugar amb l'Inter, però prefereixo 14 hores en autocar que veure el partit des de casa per la tele". Els jugadors, per si de cas, "faran un escalfament una mica més llarg", abans de la partitissima d'aquest vespre.

Dani Alves: "No s'ha de perdre la identitat"
Alves no només no està cansat pel viatge, sinó que ahir va dir: "Ens ho hem passat bé. Ha estat una oportunitat per estar junts i fer broma".

El brasiler va defensar sense embuts jugar com sempre, amb la pilota als peus "intentant marcar, perquè és molt important per a la tornada a casa". Ser valent, i "no pensar ni en la lliga, ni en la final de Madrid".

Només existeix el present, i el present és aquest partit en què "no s'ha de perdre la identitat". La idea és obtenir un resultat que deixi les coses ben encarades. I per fer-ho, ja se sap, només cal pensar en el present.

Tot i que Alves va reconèixer, mirant més el passat que el futur, que serà impossible trobar algú que estigui més motivat que ell "per ser en la final": "Jo no vaig jugar la de Roma i vaig patir molt des de la graderia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.