Esports

"No faré volar coloms amb les seleccions catalanes"

Empresari de referència i exvicepresident del Barça i de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jesús Farga vol encapçalar ara un nou projecte per al futbol català

Empresari de referència i exvicepresident del Barça i de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jesús Farga vol encapçalar ara un nou projecte per al futbol català. Assegura que posarà tota la seva experiència professional al servei dels clubs i confessa que el futbol base és la il·lusió de la seva vida. A més, ha fet públic un contracte d'adhesió que, amb la seva firma, recull deu compromisos irrenunciables.

Vostè s'ha definit com a home de futbol i empresari emprenedor. ¿Gestionaria la FCF com una empresa?
Sí, però només des d'un punt de vista econòmic i d'organització interna. En la parcel·la humana, en cap cas. El futbol té uns valors i una tasca social. No s'ha d'oblidar que quan els joves fan esport, deixen de banda altres ofertes d'oci molt menys recomanables.

Per transmetre aquests valors i per ajudar a superar la crisi al futbol català, quina estructura tindrà el seu equip directiu?
Tinc 20 directius ja decidits. Jo no vull canviar l'estructura perquè això incrementaria els costos, però ajudarem els clubs a fer front als seus compromisos. Vull que els directius se sentin còmodes en la tasca assignada i que, alhora, tinguin la responsabilitat d'empènyer la seva àrea cap endavant.

L'altre candidat, Jordi Casals, l'acusa de copiar part del seu programa. Per què no ha instat a fer realitat totes les seves propostes actuals durant la seva llarga etapa a la FCF?
Jo no entraré a criticar ningú. Crec que cadascú ha de fer el que creu convenient. Jo tindré una FCF dividida en cinc apartats: jurídic, econòmic, social, esportiu i màrqueting. Cinc vicepresidències amb tres persones més per sota seu. Un model purament empresarial. No sé si en d'altres està tot tan detallat, però nosaltres farem, com diu el lema, una federació més forta.

I com es tradueix això a la pràctica?
Bàsicament, en la captació de recursos. Sense recursos no hi ha cap programa que es pugui executar.

¿Però podrà resoldre els problemes econòmics dels clubs en només mig any, com va dir a l'inici de campanya?
És el meu propòsit. En el termini de sis mesos fins a un any, els clubs han de veure resolts els problemes econòmics. Per aconseguir coses grans, s'ha de pensar en gran.

I així, ¿si vostè és president anirà més enllà amb les seleccions catalanes?
Jo tinc tant interès com el primer que les seleccions es posin en marxa. I demanaré que la RFEF oficialitzi el compromís de les dues dates FIFA. Després, seré persistent en allò a què aspira el nostre país, però també respectuós amb les jerarquies política i esportiva i, com es diu en català, no faré volar coloms.

Parlem de pactes. ¿Si la seva candidatura guanya, Felipe Martínez serà a la junta com a vicepresident?
Serà a la junta, esclar. Però ja decidirem on. Entrarà amb quatre persones més, això segur.

S'ha volgut fer seus públicament els avals a Martínez. ¿Està convençut que finalment seran vots per a vostè?
Plenament convençut. La totalitat i més. Perquè el discurs que hem pactat ara té més criteris que fan forta la candidatura. El meu compromís queda per escrit i firmat, i per això aspirem que els clubs ens votin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.