Articles

Contra les seleccions catalanes

En pocs dies se’ns acumulen les males notícies sobre l’estat de salut de les seleccions esportives catalanes. Aquest dilluns coneixíem que un jutge havia prohibit l’ús de l’eslògan Una nació, una selecció als anuncis televisius en considerar que tenia contingut polític. Com si tota la resta d’anuncis no tinguessin un rerefons polític! Com si només fos apte per a tots els públics el marc nacional espanyol! Dimarts un tribunal francès va donar per bona una mesura franquista datada l’any 1941 per impedir la readmissió de la Federació Catalana de Rugbi a la Federació Internacional, de la qual havia sigut cofundadora i membre fins que la dictadura franquista la va expulsar.

Per si aquests dos cops no fossin prou per abaixar la moral de qualsevol, avui expliquem a la secció d’Esports del diari com el govern espanyol està aplicant una ofensiva en tota regla per acabar amb les federacions esportives nacionals –que no siguin l’espanyola– en les organitzacions internacionals. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ja ha estat apartada de la Federació d’Esports d’Alçada (n’era membre des de l’any 2000). La de Pitch & Putt, que també va ser fundadora de l’Associació Europea el 1999 i de la Internacional el 2000, veu ara en perill la seva pertinença a aquests organismes. Finalment, la Federació Catalana de Corfbol, que té tots els reconeixements internacionals, veu ara com s’està gestant des d’Espanya una federació estatal per neutralitzar-la. Vénen mal dades per a la presència catalana en competicions internacionals d’aquestes tres disciplines esportives.

Fa una dècada, el govern espanyol del PP es va riure dels catalans recomanant-nos que ens limitéssim a tenir seleccions per jugar a bales. Doncs bé, després que l’esport català hagi trobat el seu lloc propi en 14 federacions internacionals d’esports minoritaris, l’estratègia espanyola semblava ser la indiferència, fins que el cas del bowling va alertar-los. Des d’aleshores, s’estan posicionant en tots els esports que poden, per evitar l’accés de les seleccions catalanes. El PP volia deixar que juguéssim a bales; ara l’esport espanyol s’ha conjurat per no deixar-nos fer ni això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.