Esports

Barcelona serà seu de la final de la Copa Davis del 4 al 6 de desembre

Malgrat l'oposició pública d'alguns tenistes espanyols, la final es disputarà al Palau Sant Jordi. La capital catalana s'ha imposat a València per tretze vots a favor i un en contra

Malgrat l'oposició pública d'alguns tenistes espanyols, Barcelona ha estat finalment triada per la junta directiva de la Real Federació Espanyola de Tenis (RFET) per acollir la final de la Copa Davis que disputaran Espanya i República Txeca entre el 4 i el 6 de desembre.

Barcelona s'ha imposat així a l'opció de València, les dues úniques ciutats que optaven a acollir aquesta final, després que Madrid decidís no presentar la seva candidatura i que la Federació Internacional, propietària de la competició, hagués descartat Tenerife, per ser una seu a l'aire lliure, i Màlaga, per l'aforament del pavelló proposat.

Per tant, la final de la Copa Davis es disputarà en el Palau San Jordi, on ja es va jugar la final d'aquesta competició en 2000 i on aquest any tornarà a aixecar-se una pista de terra, superfície triada per l'equip espanyol per als partits.

La decisió ha estat anunciada pel portaveu de la RFET, Igor del Busto, després d'una reunió celebrada per la junta directiva en el Club de Tenis d'Oviedo, que ha donat el seu suport a Barcelona per tretze a un.

Cal recordar que Feliciano López i Fernando Verdasco va difondre públicament que Barcelona no es mereix la final perquè ja n'ha acollit una.

Minuts després de conèixer l'anunci, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha manifestat que la decisió de la junta directiva de la Real Federació Espanyola de Tennis és "un gran encert".

Hereu considera que Barcelona ha guanyat València perquè el Palau Sant Jordi té "l'aforament adequat", la gent de la ciutat "vibra amb el tenis i amb l'esport" i la ciutat té "una enorme tradició tenística" i això és "un reclam".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.