Esports

Cruyff convocarà 19 jugadors i aposta per un estil de joc "com el del Barça"

La Federació Catalana de Futbol ha presentat la samarreta que el combinat de Catalunya lluirà en el partit contra l'Argentina el 22 de desembre

El seleccionador nacional de Catalunya, Johan Cruyff, ha comentat aquest dijous que l'estil del combinat català davant de la selecció argentina, en el partit del 22 de desembre al Camp Nou, s'assemblarà al del Barça de Josep Guardiola, i és que a l'holandès li agrada "dominar la pilota".

"El futbol que ens agrada és el de dominar la pilota, així que s'assemblarà a l'estil del Barça de Guardiola", ha etzibat el nou tècnic de Catalunya. Cruyff té clar que la base de l'equip serà La Masia i el joc base de l'Espanyol.

Malgrat que els contactes amb els jugadors estan "gairebé fets", Cruyff no ha volgut revelar cap detall de la seva primera llista de convocats, perquè la setmana que ve hi haurà una altra compareixença sobre aquesta qüestió.

"Els contactes estan gairebé tots fets. Tots els qui jugaran són catalans, no hi ha cap secret, i seran convidats uns 19. Més no puc dir perquè espatllaria la roda de premsa de la setmana que ve", ha fet broma.

Preguntat sobre si serien catalans exclusivament, o si hauria algun jugador no nascut a Catalunya però sí criat futbolísticament, ha recorregut a la història, a la seva pròpia, per argumentar que li agrada tenir les "màximes opcions de convocar".

"Jo també he jugat amb Catalunya i no he nascut aquí. Cal veure-ho com un creixement. En el futur caldrà prendre una decisió, però no per a aquest partit. Es prendrà la decisió sobre la marxa", ha apuntat.

Cruyff també ha parlat de Messi, possible rival per al combinat català, de qui espera que es recuperi ja per al derbi contra l'Espanyol. "Primer desitgem que es recuperi per dissabte, després per al Mundialet i després per jugar, en aquest cas no amb, però sí en contra. Apostem per l'espectacle. Per nosaltres, el futbol sempre és un espectacle i esperem que hi siguin els millors", ha manifestat.

I és que l'Argentina, amb la Pilota d'Or 2009, creix en atractiu. "L'Argentina, amb Messi, és molt atractiva sobretot pels seus coneixements de Barcelona", ha assegurat l'Holandès Volador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES