Esports

"Benvingut i sort"

Cruyff surt avui a escena com a nou seleccionador. El món del futbol català saluda el fitxatge de l'holandès i destaca la projecció internacional que pot aportar

"Benvingut sigui i molta sort". Són paraules d'Antoni Ramallets, el llegendari porter del Barça i una de les figures més destacades de la història del futbol català, davant el nomenament de Johan Cruyff com a nou seleccionador de Catalunya. Ramallets, de 85 anys, va jugar set amistosos amb la selecció catalana entre 1948 i 1960, en plena nit del franquisme, quan evidentment eren partits sense fons reivindicatiu. Les coses han canviat, però la selecció segueix sense ser reconeguda oficialment. De moment, s'ha de conformar amb més amistosos, amb l'habilitat d'alguns dirigents federatius i amb actes com el que tindrà lloc aquest matí al Palau de Congressos, amb la presentació de Cruyff.

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha convidat els quasi 1.400 presidents de clubs catalans i autoritats de primer ordre com el president del Parlament, Ernest Benach, o la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, en un esdeveniment que estarà obert a tothom i amb nou patrocinadors.

Cruyff farà una roda de premsa davant més de 115 periodistes, alguns de mitjans estrangers prestigiosos com la BBC o Reuters, i al voltant de les 12.30 hores apareixerà en escena. A l'espera de saber què dirà Cruyff, una petita mostra del món de l'esport i del futbol català valora la seva designació. La gran majoria la veu positiva i, virtuts a part com a tècnic, es destaca l'impuls i la projecció internacional que pot aportar.

"Estic convençuda que la seva aportació serà important per a la selecció en si i per visualitzar encara més el desig que tenim molts catalans i catalanes de veure la nostra selecció competint oficialment", afirma Pruna. "És una figura molt important en el món del futbol, conegut arreu, però al mateix temps té unes grans capacitats com a entrenador. Té un bagatge brillant", afegeix la secretària de l'Esport.

L'expresident de la FCF, Jordi Roche, subratlla el seu paper de cara a l'estranger. "Cruyff donarà un relleu internacional destacat i farà que la selecció sigui més coneguda", indica, i no dubta que si ha dit que sí al nomenament és perquè assumeix la voluntat de la federació de ser reconeguda: "Si ha acceptat vol dir que s'ho creu i que ha vist un projecte seriós".

Alguna veu crítica

Però també hi ha alguna veu crítica, o com a mínim no tan rotunda. Una és la de Jesús Farga, candidat a la FCF derrotat pel president actual, Jordi Casals.

"Tinc dubtes sobre el seu grau de dedicació, però és cert que és el més mediàtic", diu Farga, que apostava per Rexach: "Ell ho reunia tot, però depèn de quina sigui la prioritat". Tampoc l'exseleccionador Pere Gratacós hi era gaire favorable.

El Barça i l'Espanyol donen suport explícit a Cruyff, mentre que el debat lingüístic s'ha diluït tot sol. Pocs hi veuen un problema. "Tal com parla se l'entén perfectament", clou Ramallets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.