Esports

La Plataforma per la Llengua demana a Cruyff un esforç per parlar català

L'entitat considera que el nou seleccionador de futbol ha d'identificar-se amb el país que capitaneja

La Plataforma per la Llengua ha demanat aquest dilluns a Johan Cruyff que faci un "esforç" per parlar català en les seves intervencions com a nou entrenador de la selecció catalana de futbol.

El portaveu de l'entitat, Martí Gasull, ha valorat positivament l'elecció de Cruyff com a nou seleccionador i l'ha animat a llançar-se a parlar en català, ja que en ser una persona coneguda això beneficiaria el coneixement de la llengua. Segons Gasull, també és important que el català es parli de diferents maneres i amb diferents accents, i és per això que la Plataforma per la Llengua ha fet la petició a Cruyff, sense que impliqui renunciar ni al castellà ni a la seva llengua d'origen, l'holandès.

A més a més, segons Gasull, Cruyff demostraria el seu "interès" i implicació amb la comunitat i faria que la gent l'identifiqués amb Catalunya i la selecció que capitanejarà, en lloc de veure'l com "una persona estrangera", i es convertiria en un model.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.