Societat

El català, encara insuficient a la universitat

Plataforma per la Llengua comença a distribuir a través dels sindicats estudiantils 40.000 postals d'adhesió a una campanya per demanar que el català sigui realment una llengua vehicular a la universitat

A la universitat en català és el nom de la nova campanya de promoció de la llengua engegada per Plataforma per la Llengua, l'objectiu de la qual és, per una banda, conscienciar la societat que la llengua catalana es menysté sistemàticament a les universitats, i per l'altra, llançar un toc d'atenció als responsables de les universitats i del govern per fer-los adonar que existeix una massa d'estudiants que reclamen ser formats en català.

Per fer arribar aquestes denúncies, Plataforma per la Llengua ha ideat unes postals que es distribuiran, a través dels sindicats d'estudiants, per tot el territori i que permetran als qui ho vulguin adherir-se a la iniciativa.

Les postals inclouen deu reivindicacions, entre les quals poder rebre l'ensenyament de tots els graus íntegrament en català, que tot el professorat que s'incorpori a la universitat conegui la llengua i disposar de bibliografia específica en català en tots els centres docents.

Tot i que les adhesions també es poden fer a través de la web www.alauniversitatencatala.cat, activa a partir de primera hora de la tarda, només les postals, seran les que finalment es comptabilitzaran i es faran arribar a les institucions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.