4-0: El Barça, més a prop de la final del Bernabéu

L'equip blaugrana goleja l'Stuttgart en un molt bon partit i entra per la porta gran als quarts de final de la Champions · Messi continua grandiós i afegeix dos gols més al seu compte; Pedro i Bojan completen el pòquer

El Barça serà un dels vuit protagonistes dels quarts de final de la Lliga de Campions. L'equip blaugrana ja tenia un bon resultat del partit d'anada (1-1) a Stuttgart, però no ha especulat, no ha dubtat, ha buscat el partit, ha golejat als alemanys (3-0) i ha entrat als quarts de final de la competició per la porta gran davant més de 85.000 espectadors al Camp Nou.

L'equip de Guardiola ha enviat senyals inequívoques des del minut u. El tècnic volia l'equip intens, mòbil i elèctric de la segona part contra el València i ha sorprès deixant Ibrahimovic a la banqueta per jugar amb Henry de '9', amb Messi per darrera, amb Pedro i Iniesta a les bandes i amb Busquets i Touré omplint el migcamp.

L'Stuttgart va sortir també decidit a posar traves, a pressionar la sortida de pilota blaugrana, a no tancar-se enrere, però en vuit minuts el Barça havia xutat tres cops a porteria i, a la quarta, Messi va marcar l'1-0, el seu setè gol consecutiu, un altre golàs, amb un fort xut que va entrar per l'escaire de la porteria de Lehman amb 12 minuts de partit jugats.

L'equip alemany no ha tingut reacció. Ha corregut més per intentar restar control del joc al Barça, però els blaugranes han tocat molt bé, amb paciència i abans que el seu rival pogués endevinar què estava passant, ja li havia clavat el segon gol, en una magnífica jugada que va radiografiar la mobilitat, la precisió i la vocació ofensiva amb què ha jugat l'equip.

Messi, des de la mitja punta que ocupa en els últims partits, ha buscat magníficament en profunditat l'arribada de Touré pel passadís lateral de l'àrea i, en dos tocs, l'ivorià ha centrat i Pedro ha rematat des de la frontal de la petita. Un altre golàs, però aquest cop en una acció col·lectiva.

L'Stuttgart s'ha quedat sense resposta i el Barça no ha tingut gaire dificultats per refredar el matx i posar-lo sota control fins al descans i més enllà, perquè al quart d'hora de la segona part ha tancat definitivament l'eliminatòria amb el 3-0. Un altre gol de jugada i un altre gol de Messi, aquest cop xutant ras des de la frontal per sumar el seu 31è gol de la temporada.

Ha sortit Ibrahimovic, aclamat pel públic, però ha marxat Busquets lesionat a la cuixa dreta. En tot cas, el partit estava més que sentenciat i el Barça ha administrat perfectament la desesperació dels alemanys i la confiança del marcador per tocar molt bé, per arribar amb claredat, per golejar per quarta vegada un Lehman desesperat (gol de Bojan, assistència d'Ibra) i per presentar-se amb un missatge contundent a la cita dels vuit millors equips d'Europa.

El Barça coneixerà el seu rival als quarts de final en el sorteig que es farà divendres a Nyon. Els possibles rivals són Manchester United, Arsenal, Bayern, Inter de Milà, Olympique de Lió, CSKA Moscou i Girondins.

Fitxa tècnica
Barça: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Maxwell; Touré, Sergio Busquets (Ibrahimovic, m.66), Iniesta (Bojan, m.88), Pedro, Messi i Henry (Milito, m.78).
Stuttgart: Lehmann; Celozzi (Gebhart, m.46), Niedermeier, Delpierre, Molinaro; Kuzmanovic, Khedira; Trasch, Hleb; Cacau i Pogrebnyak (Marica, m.70)
Gols: 1-0, m.14: Messi. 2-0, m.22: Pedro. 3-0, m.60: Messi. 4-0, m.89: Bojan.
Àrbitre: Alain Hamer (LUX). Targetes a Lehman (m.43), Pogrebnyak (m.45), Kuzmanovic (m.54)
Camp: Camp Nou. 88.543 espectadors