Esports

Dani Osvaldo continuarà desenfundant la metralleta

De la Cruz confirma que el club farà efectiva la cessió per un any més. També admet que s'ampliarà la vinculació contractual d'Iván Alonso. Deixa clar que es farà una venda a l'estiu, però que no serà Víctor Ruiz

Dani Osvaldo continuarà en les files de l'Espanyol la temporada vinent. Així ho ha confirmat el conseller encarregat de l'àrea esportiva, Germán de la Cruz.

El davanter italoargentí s'ha convertit en la sensació agradable de l'Espanyol en aquest mercat d'hivern i és el pitxitxi de l'equip amb sis gols en quinze partits de lliga. El club blanc-i-blau, com va anunciar fa dies aquest diari, s'havia reservat una opció per ampliar un any més la cessió del futbolista a canvi de mig milió d'euros.

"Quan el vam fitxar en el mercat d'hivern, ens vam reservar una opció perquè continués un altre any. És un futbolista que agrada al tècnic, a l'àrea esportiva, i que s'ha guanyat l'afecte de l'afició. Ara mateix, apostaria per la seva continuïtat. La seva arribada va ser un encert de Ramon Planes, i com que tenim l'opció de fer efectiva la cessió, l'executarem. A més, el jugador ja ha dit que es vol quedar", diu l'encarregat de l'àrea esportiva.

En aquest sentit, el conseller delegat va tancar la porta a apropiar-se del jugador. Una aposta que obligaria l'Espanyol a posar sobre la taula cinc milions d'euros per la llibertat d'Osvaldo. "No podem gastar uns diners que no ens sobren, no ens podem permetre aquesta quantitat", confessa De la Cruz.

L'Espanyol té temps fins al 31 de maig per fer efectiva la cessió d'Osvaldo per una temporada més i entregar mig milió d'euros al Bolonya, que té en propietat el punta.

El repàs dels moviments en el mercat no van acabar aquí. Germán de la Cruz va assegurar que s'oferirà la renovació a Iván Alonso. "És un jugador que ha demostrat el sentiment cap al club i volem que continuï perquè encara té molt futbol per donar", explica el conseller.

L'uruguaià acaba contracte el 2011, però el club li vol ampliar un any més amb un altre d'opcional. Un altre jugador que també està involucrat en la continuïtat del projecte és Fernando Marqués, i De la Cruz té el convenciment que no es mourà de l'Espanyol i farà efectiva la pròrroga de contracte de tres anys més.

En aquest sentit, De la Cruz va tancar la porta a un possible retorn de Walter Pandiani. "És un jugador extraordinari, però el seu lloc a la davantera està molt ben cobert i hem d'enfocar els esforços cap a altres bandes", incideix.

Víctor Ruiz no es mourà
De la Cruz va admetre que el club farà alguna venda a l'estiu per l'obligació d'equilibrar pressupostos, però va deixar clar que el club blanc-i-blau no «malvendrà» cap del seus efectius. "Fins ara, no ens ha arribat cap oferta formal i quan arribin les valorarem".

En aquesta línia, hi ha l'interès del Nàpols per fitxar Víctor Ruiz per quatre milions d'euros. "Per aquesta quantitat no sortirà. És un jugador que té una projecció brutal i el seu preu es doblarà". El mateix central ja va revelar dilluns en una entrevista a aquest diari que no tenia cap intenció de marxar de l'Espanyol.

De la Cruz: "Que continuïn bordant, que és l´única cosa que saben fer"
Germán de la Cruz també va contestar Alfred Bosch per l'article Nació perica publicat dilluns a les pàgines de l'Avui, en què l'articulista qualificava, entre altres coses, l'Espanyol "de ser un cau d'esguerrafestes renegats, contraris als grans progressos de la pàtria".

El conseller blanc-i-blau ha assegurat: "Que aquest senyor es permeti dir aquestes bajanades tan brutals és una total incongruència amb el càrrec que ocupa, perquè és coordinador de l'àrea d'història i pensament contemporani del departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya. Si aquest senyor sap alguna cosa d´història sabria el perquè de la nostra fundació i perquè estem aquí després de més de cent anys, i em demostra que no en té ni idea".

De la Cruz encara es va estendre més en les desqualificacions i va significar que aquesta actitud està condicionada perquè "el va fer mal, molt de mal haver empatat contra nosaltres. I això em fa ser enormement feliç... Aquests dies he estat molt feliç de sentir com molts bordaven perquè els va fer molt mal el que va passar dissabte, i això a mi em fa molt feliç... Tant de bo sigui per molts anys, que els pericos puguem gaudir del que vam viure dissabte, i que aquests bordadors continuïn bordant, que és l´única cosa que saben fer, perquè són tan pobres d'esperit que la seva intel·ligència no dóna per a res més".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.