Esports

Ibra es posa el cinturó

El suec debuta avui amb el Barça en una nit de Gamper en què Guardiola tornarà a prometre emocions fortes per a la temporada. El tècnic precisa que falten un parell de “peces” per tancar la plantilla

“Us dono la meva paraula d’honor que l’equip no us fallarà i que persistirem. Estrenyeu-vos els cinturons, perquè ens ho passarem bé”. Pep Guardiola no canviarà gaire avui el discurs que va pronunciar durant la festa del Gamper de l’any passat. L’essència és la mateixa. O això espera el tècnic i tot el barcelonisme, que l’últim cop que va veure la plantilla al Camp Nou va ser per celebrar el senyor Triplet. Aquesta nit hi haurà retrobament, ovacions, propòsits de reconquestes i cares noves, tot i que menys de les que voldria l’entrenador, que ahir va insistir que “falta alguna peça” per completar la plantilla.

Zlatan Ibrahimovic és la cara nova que més entusiasma i avui viurà la seva primera nit amb el 9 blaugrana. Per descomptat que ha fet cas a Guardiola i ja s’ha posat el cinturó. Arrenca l’aventura i el davanter suec n’ha de ser un dels líders. Envergadura, caràcter, poder rematador, dríbling, màgia. Ibra podrà oferir avui el primer tast del seu talent després d’estar de baixa des que va fitxar per una fractura a la mà. Jugarà uns minuts, tot i que potser no ho farà de titular, perquè encara necessita agafar forma física i acoblar-se tàcticament a l’equip. “Ibra té tota la qualitat per adaptar-se a qualsevol sistema ràpidament. És gros, enorme, però es mou com un jugador més baix, és llest i coneix tots els registres. Zlatan és un bon motiu per venir a l’estadi”, va apuntar Guardiola com a esquer perquè el Camp Nou s’ompli per assistir a la disputa del trofeu Gamper davant el Manchester City, que compta amb jugadors de la talla de Robinho, Tévez, Adebayor i Kolo Touré.

A part d’Ibrahimovic, el Barça recupera Leo Messi, absent en l’anada de la Supercopa espanyola per una contractura. Els que es perdran segur també la tornada són Rafa Márquez i Andrés Iniesta, per bé que ahir van poder entrenar-se parcialment amb el grup i intentaran ser alta per a la final de la Supercopa europea davant el Xakhtar del dia 28, un compromís per al qual el previsor Guardiola ja va començar a llançar un avís.
El 2006, el Barça va perdre la Supercopa europea contra el Sevilla per falta de concentració i excés de vanitat, quan quatre blaugranes van recollir premis individuals en la vigília de la final a Montecarlo. Aquesta nova temporada fins a cinc futbolistes del planter poden ser guardonats en la prèvia. “Els felicito a tots, però hi ha l’opció de despistar-nos, i hem de pensar que els premis són menys importants que els títols”, va destacar l’entrenador.

Renovació aparcada
Però a Guardiola tampoc li amoïna la qüestió en excés. Tampoc la falta de reforços. Tot i exposar que el secretari tècnic, Txiki Begiristain, i el president, Joan Laporta, “també pensen que falten un o dos reforços, jo no em puc queixar. Si al final no pot venir ningú, recorrerem al filial o al juvenil. L’any passat vam trobar zero excuses per a tot. I aquest any també”, va indicar. El tècnic va lamentar que el club entengui que no pot pagar tants diners com demana el Xakhtar per Txigrinski, però va assegurar que no hi havia “cap discrepància”, amb la secretaria tècnica. “Ni jo traïré el club ni el club a mi”, va sostenir quan se li va preguntar sobre la seva renovació. “Ara no toca”, va concloure. Ara toca estrènyer-se el cinturó.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.