Esports

Primera de dues finals per al Barça

Eurolliga

Prohibit badar. La fortuna i els detalls fan molt fina la frontera entre l’èxit i el fracàs en l’esport, més que en altres ordres de la vida. No és exigible l’èxit, però sí que els factors poc controlables siguin reduïts al mínim possible. Per tant, per accedir primer als quarts de final de l’Eurolliga de bàsquet i aspirar després a la final four, al FC Barcelona no li queda cap més remei que guanyar aquest vespre (33, 20.00 hores) el Reial Madrid per més de dos punts (85-83 a Vistalegre) i repetir victòria d’avui en vuit al Nokia Arena del Maccabi.

Batre els blancs i perdre a Tel Aviv, o guanyar per un punt avui i guanyar a Tel Aviv permetria al Barça disputar els quarts de final però li complicaria l’objectiu de la final four de Berlín. I és que els de Xavi Pascual acabarien segons de grup i jugarien els quarts (al millor de tres partits) amb el factor pista en contra i, amb quasi total seguretat, contra el Tau Vitòria.

Bé, no només es tracta de recordar la recent semifinal de la Copa contra els de Dusko Ivanovic (77-90). És que els últims cinc duels amb els vitorians han estat derrotes blaugranes i, en els últims cinc anys, el Tau dobla el Barça en victòries (14 a 7). Prou galdós per exigir-se evitar el Baskonia, o almenys assegurar-se el factor pista a favor, i això vol dir acabar primer de grup, i vol dir guanyar avui i dijous de la setmana que ve.

No es tracta, amb tot, d’una missió impossible, ni d’una gesta o heroïcitat. Pascual va admetre ahir que al cap i a la fi estan on i com volien: “Després de perdre amb el Madrid a la primera volta teníem uns deures a fer per arribar a aquestes alçades tenint opcions a tot. I els hem fet”.

El Palau, fortí a Europa
La història parla a favor del seu equip, ja que en partit d’Eurolliga el Barça mai ha perdut al Palau contra el Madrid, i duen ja set duels. També és favorable la intrahistòria d’aquesta temporada: 2-1. Perquè en l’única derrota blaugrana, el mencionat 85-83, a 8 minuts del final el Barça dominava per 62-72. “De 120 minuts jugats fins ara amb ells n’hem dominat 110”, analitza Pascual, que ha rebut una última gran notícia amb la reincorporació de Jaka Lakovic.

Joan Plaza ho veu diferent. El tècnic blanc considera que “hem jugat ja tres partits [contra el Barça] i en cadascun hem millorat el rendiment respecte a l’anterior”. Amb tot, admet que “si el Barça sempre és un rival temible, a casa i amb el suport del seu públic encara més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.