Esports

Un clau en treu un altre

Copa del Rei

Qui més qui menys ha ofegat les penes amb una copa, i això és el que intentarà el Barça avui a l’Ono Estadi en el partit de tornada de les semifinals del torneig del KO. A Palma, terra de variada i atractiva oferta nocturna, els blaugranes es preparen per sortir a exhibir-se i oblidar els últims desenganys a la Lliga. “Sortirem a guanyar, a atacar, a fer gols i a pressionar el rival, no entenc el futbol d’una altra manera i menys en aquest club”, va anunciar, ambiciós, Guardiola.

El seu equip surt amb un clar avantatge, com el noi que surt de festa amb dos amics lletjos. La presa assegura que donarà guerra i que no es deixarà conquistar, però al cap i a la fi no deixa de ser el que ha de dir. El 2-0 de l’anada pesa, i molt, en el camí cap a la desitjada final de Copa. Onze anys després.

És una nit per recuperar les sensacions perdudes, per retrobar-se a si mateix en una pista de ball en què se sap millor que la competència. Ambició, agressivitat i talent per confirmar una classificació que fa tres setmanes estava feta i de la qual ara els pessimistes dubten després de tres nits sense trobar l’èxit esperat.

“Per a nosaltres és un repte”, va dir Guardiola, que en plena declaració d’intencions va afegir: “Tornarem a fer patxoca, ara més que mai sento que tenim moltes opcions de ser campions de Lliga, però també ens fa il·lusió la Copa, no estem precisament tips de títols com per no donar-li importància”. No és una nit de graduació, només una festa entre setmana, però el Barça vol recuperar el sex appeal. I de pressa.

El contrari seria un cop massa dur per a un equip que es mira al mirall i s’agrada. Confia que els èxits arribaran perquè hi ha matèria primera per triomfar. Que tornarà a ser envejat. Però que també té clar que l’autocomplaença i els elogis constants no l’han ajudat: “Ens han dit tantes vegades que som els més guapos i els més bons que inconscientment ens hem deixat anar un pèl”. No és nou, diu el tècnic, que “feia dies que notava matisos en el joc que els bons resultats amagaven”.

És clar que sempre hi ha el fatxenda que es mostra segur d’arrabassar la noia desitjada. Boluda, el del ja famós chorreo, va tornar a profetitzar ahir, dient que el Barça “només li treu un punt” al Madrid, és a dir, donant per segur el triomf blanc al clàssic del Bernabéu. “Ja la va encertar amb el Liverpool”, va ironitzar Guardiola, que va afegir: “Respecto el president del Madrid, però no té la capacitat per tocar-me la moral ni per desanimar-me”.

No a la MLS
Amb un domini total de l’escena, el cara a cara amb els periodistes es va convertir en una exhibició del de Santpedor, que va insuflar optimisme a la parròquia. Tant que fins i tot es va declarar el líder que guiarà l’equip a l’èxit. “Que em segueixin, intueixo que triomfarem, sóc més optimista que dies enrere”.

És probable que hi tingui a veure el retorn d’Iniesta, que va rebre ahir l’alta mèdica i apunta a titular. El manxec treballava amb el grup des de divendres.

D’altra banda, el FC Barcelona ha desestimat la participació en la creació a Miami d’una nova franquícia de la Major League Soccer (Lliga de futbol dels EUA) a causa de la crisi financera mundial. L’operació, per al 2010, era conjunta amb Marcelo Claure, empresari bolivià propietari de l’empresa de telefonia mòbil Brighstar. El club ja havia insinuat fa uns dies que el projecte estava complicat i ahir, en un comunicat conjunt amb Claure i la MLS, ho va confirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.