Esports

El Barça apel·la a la "fam de títol"

L'equip blaugrana buscarà avui a Vitòria prendre al Tau el factor pista i fer el primer pas per tancar la temporada amb un èxit

S'aixeca el teló. El Tau i el Barça comencen a jugar-se avui a Vitòria la Lliga ACB en un play-off final al millor de cinc partits que es presenta equilibrat de forces, encara que amb un lleuger favoritisme per a l'equip basc, que té l'avantatge de pista. I aquest precisament és l'objectiu dels de Xavi Pascual a terres vitorianes, guanyar almenys un partit dels dos que es jugaran avui i dissabte al Buesa Arena i passar a tenir aquest factor pista per tenir l'opció de sentenciar al Palau.

Aquesta és la segona final de la Lliga ACB seguida que jugaran bascos i catalans, i el Barça té ganes de treure's l'espina del 0-3 de l'any passat. A l'equip blaugrana també hi ha moltes ganes d'aconseguir un títol que no guanya des del 2004 i, sobretot, de tancar amb un èxit una temporada en què el Barça ha convençut en línies generals amb el seu joc, però que necessita coronar amb un títol.

En aquest sentit, David Andersen, un dels jugadors que han arribat més en forma a la final, ha declarat: "Serà difícil i dur. Ells tenen el factor pista, però sortirem a lluitar al màxim des del primer moment perquè nosaltres tenim molta fam de títol, ja que encara no hem guanyat res aquesta temporada", ha afirmat el pivot australià.

Per la seva banda, Roger Grimau no vol repetir l'experiència de les dues finals seguides perdudes davant el Madrid i el Tau: "Afrontem la final amb molta il·lusió. Sempre que arribes a una final somies a guanyar-la i sortirem al cent per cent, oblidant el que ha passat els dos últims anys. Evidentment, som un club gran i, com a tal, necessitem títols", reconeix el capità.

Pel que s'ha vist a les semifinals, ni el Tau ni el Barça, que han demostrat ser els dos millors equips de l'ACB durant la temporada, no arriben en el seu millor moment de joc. Xavi Pascual, però, matisava ahir: "No crec que ens falti espurna. Hem tingut dificultats físiques, que mai no hem posat com a excusa, que ens han fet baixar el rendiment. A més, si ens ha costat guanyar a semifinals també ha sigut per mèrits de l'Unicaja". Segons Pascual, "crec que la final serà llarga i que els triomfs s'aconseguiran per petits detalls". Aquesta temporada el Tau i el Barça ja s'han enfrontat 9 cops, amb 6 triomfs per als bascos i 3 -tots a l'Eurolliga- per als catalans.

Al seu torn, el tècnic del Tau, Dusko Ivanovic, va comentar que "fins ara en els play-off s'ha complert la lògica i esperem que també es compleixi a la final. Sabem que serà difícil, però estem preparat per guanyar un gran equip com el Barça. Això sí, per fer-ho haurem de millorar molt en el rebot, perquè ells ens han dominat en alguns partits i aquesta faceta és molt important per tirar endavant un partit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.