Esports

La FIFA no coneix el rei

Fifa World Player

Els seleccionadors i els capitans dels 208 combinats nacionals reconeguts per la FIFA van coronar Cristiano Ronaldo com a millor jugador del món. L’extrem portuguès del Manchester United, que ja s’havia adjudicat la Pilota d’Or (que atorga la revista especialitzada France Football), va fer el doblet amb el FIFA World Player i va deixar Leo Messi sense un premi que, si fos votat ara, no tindria discussió. Xavi Hernández, el primer català que és nominat per a aquest guardó, va acabar en cinquena posició, per darrere dels dos millors, de Fernando Torres –tercer– i del brasiler Kaká, guanyador de l’edició del 2007, que va ser quart.

A l’Òpera de Zuric va pesar que les votacions es fessin just després de l’Eurocopa. Un fet determinant en la victòria de Cristiano per sobre de l’atacant blaugrana, sens dubte el més resolutiu del moment. El portuguès venia de guanyar la Premier i la Champions –més el recent Mundial de Clubs– en una fantàstica temporada a nivell individual i col·lectiu, factor diferencial respecte a un Messi que no va aixecar títols amb el Barça. El bon paper de la selecció espanyola, campiona a Àustria i Suïssa, també va afavorir Xavi, millor jugador del torneig de l’estiu passat, però no va ser suficient per fer pujar l’egarenc al podi.

Secret de sumari
Va ser una designació guardada sota secret de sumari. El resultat no va ser filtrat hores abans de la gala, com en anys anteriors, i això va afegir emoció a una jornada ja emotiva per ella mateixa. En una gala senzilla però a la vegada espessa, els cinc candidats van esperar pacientment l’elecció del millor jugador, que va ser desvelada pel mític Pelé.
Cristiano Ronaldo va guanyar amb molta claredat, ja que va sumar un total de 935 vots, per 678 de Leo Messi. Torres (amb 203), Kaká (183) i Xavi (155) van quedar força lluny del guanyador i del segon classificat en la llista dels més votats.
El Madrid, tot i la no nominació d’Arjen Robben, va estar representat a la gala per la dona de l’holandès Van der Vaart, que va exercir de presentadora d’un acte en què, entre d’altres moments, va homenatjar la Federació de Futbol de Palestina, reconeguda per la FIFA –sí, oficial– i el fair play de les federacions d’Armènia i Turquia, que es van enfrontar per primera vegada a la història.

Al servei de l’equip
“Encara tinc molt camí per recórrer, espero seguir creixent com a jugador i sumar títols amb el Barça, que és el que realment importa”, es va consolar Messi mentre Cristiano es feia les primeres fotografies, somrient, amb el seu nou guardó.
Tant Messi com Xavi van voler donar les gràcies als companys de vestidor “pel suport rebut” durant aquests mesos de competició. “Sense l’equip no es pot aconseguir res”, van coincidir a dir tots dos durant la roda de premsa prèvia a la gala.
El migcampista de Terrassa era tot alegria i considerava “un honor i un privilegi” el sol fet de ser a Zuric. “Per a mi, estar entre els cinc candidats finals ja és un premi”, va afegir el blaugrana.

Al podi on ha rebut el trofeu de mans de Pelé, Cristiano Ronaldo, segon jugador lusità després de Luís Figo que aconsegueix aquest guardó, també va tenir paraules d’agraïment per a la seva família, els companys del Manchester United i del combinat portuguès i per als seus amics en general. No va dubtar a afirmar que es tractava d’“un dels moments més significatius” de tota la seva vida i que esperava “poder tornar aviat” a una gala final.

Pel que fa a la categoria femenina, el trofeu va recaure en la mediàtica jugadora brasilera Marta, que als seus 22 anys va guanyar el FIFA World Player per tercer cop seguit. Va sumar 1.002 vots, i va superar l’alemanya Prinz i la també brasilera Cristiane.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.