Esports

A pas de tortuga

Lliga BBVA

Un punt més. La permanència, més a prop. Tan inqüestionable com que s'ha cremat una jornada més amb l'Espanyol en zona de descens i el Tourmalet esperant a la cantonada. Un gol d'Iván Alonso va fer pensar durant uns minuts en l'opció de trencar la mala ratxa i guanyar després de més de tres mesos, però una errada de Cristian Álvarez va retornar la igualtat. I gràcies, perquè els locals van ser molt superiors ahir a Getafe.

Una defensa fabricada a casa i Coro a l'esquerra. Les novetats d'un onze que semblava buscar la complicitat dels jugadors més compromesos per sortir del pou. De futbol, però, i una setmana més, ben poquet. Malgrat tot, l'Espanyol es va avançar en un mal rebuig del porter Jacobo que Iván Alonso va convertir en el 0-1. Tenint en compte que Luis García no marca des d'inici d'octubre i que Callejón no s'ha estrenat a la Lliga, l'aportació de l'uruguaià va ser una de les poques notes positives ahir a Getafe.

El gol en acció aïllada no va dissimular les misèries futbolístiques de l'Espanyol. Ni control, ni capacitat de moure la pilota ni ningú que desbordi; els mals ja coneguts i que van obligar a viure la resta del partit amb l'ai al cor pels constants atacs locals, combinats amb la mala tarda d'un Jarque del tot desconegut. Una passada nefasta del central va ser l'origen al minut 25 de la jugada de l'empat, que va tenir Cristian de protagonista. El debut de l'argentí com a titular va estar marcat per una sortida horrorosa, combinada amb un toc inoportú quan Román estava a punt de rebutjar la pilota. Amb la fortuna que té l'onze blanc-i-blau, la jugada entre rebots no podia acabar d'una altra manera: gol de Soldado.

L'Espanyol, una vegada més, va acusar el cop, i la dinàmica de domini local va incrementar-se. S'havia trobat un gol sense buscar-lo i no podia oferir més, així que el tram final del primer temps només va servir perquè Cristian agafés confiança amb diverses aturades. Els madrilenys arribaven amb massa facilitat, amb Soldado fent mal d'esquenes a porteria i d'altres com Uche i Casquero, de cara. Veient el panorama, Pochettino va mirar de reforçar el migcamp al descans amb l'agressivitat de Sergio Sánchez en lloc de la parsimònia de Román.

Expulsió de Torrejón
El canvi no es va notar i el Getafe va fregar el segon des de l'inici de la represa. Segon recurs, De la Peña. L'Espanyol tampoc va guanyar en control, però sí en perill a la contra, i al 65 va deixar sol Luis García davant el porter, però no va aprofitar l'assistència i està a punt de completar una volta sense marcar.

L'Espanyol va patir aleshores un nou maldecap. Sense temps per valorar l'efecte De la Peña, una innecessària entrada va enviar Torrejón a la dutxa. Hora de recular, de tirar de l'ofici de Rufete per aguantar la pilota i de resar per esgarrapar algun punt. Per sort, Cristian va fer diverses aturades de qualitat i es va assolir el mal menor, sumar un punt més. Això sí, la victòria segueix sense arribar, amb la confiança sota mínims i una aportació futbolística inexistent. Toca aprofitar diumenge la crisi del Sevilla. A falta d'arguments, toca la fe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES