Esports

Injecció de motivació

Lliga BBVA

Que un partit de Lliga contra el Numància al Camp Nou generi tanta motivació al vestidor de Can Barça diu molt de la filosofia de treball del conjunt blaugrana. Amb Guardiola no hi ha amistosos, ni partits de menys transcendència que la resta. Bàsicament perquè el duel d’avui equival a tres punts innegociables en el camí cap al títol i perquè un bon resultat pot servir per desactivar uns dies més un sector de l’entorn que a bastament ha demostrat que espera un sotrac per atacar.

A Can Barça, sota el mètode de treball del tècnic de Santpedor, busquen la perfecció. “És clar que és possible jugar millor, encara hi ha moltes coses que no fem del tot bé”, resumia ahir Guardiola. I a ningú se li escapa que el Numància, ara per ara, no és un rival qualsevol. És l’únic equip de Primera que l’ha guanyat aquesta temporada. Per tant, si el Barça fa els deures, haurà completat una volta sencera sense cap derrota i tot just cedint un parell d’empats.

Però res d’això, absolutament res, canvia el discurs prudent que tants bons resultats ha donat a Guardiola. “Que ningú esperi una golejada, si guanyem serà al final i patint molt”. No, no és el Manchester United qui visita l’estadi, és el Numància de Sergio Kresic, un entrenador “que coneix l’ofici, un dels millors a l’hora de treballar la defensa”, que dirigeix un conjunt “ordenat, atrevit, amb una molt bona estratègia”. I que a diferència del Barça “ha tingut tota la setmana per preparar el partit del Camp Nou”.

La motivació del vestidor, segons va insinuar el tècnic, és alta. Aquell 1-0 a Sòria va generar crítiques i ara esperen tornar-los la moneda. No obstant això, Guardiola demana calma i espera que els seus futbolistes no tinguin gaire activat el sentiment de revenja. “Això sol desviar-te del camí correcte”, va explicar.

Després de l’empat al Lluís Companys, el tècnic tornarà a fer ús de les rotacions, que ahir es va veure obligat a defensar de les crítiques. “Són molt bones per a la salut del vestidor, jo tinc confiança en tots els jugadors i fer-los jugar a tots és una bona manera de fer-los sentir importants a tots”, va indicar en primera instància. La rèplica d’un periodista es va trobar una resposta més contundent per part de l’entrenador, apel·lant a la coherència: “La gent entenia les rotacions després de guanyar al Calderón i ara no les entén perquè vam empatar amb l’Espanyol”.

L’onze inicial que saltarà avui a la gespa és una incògnita de migcamp endavant. La porteria i la línia defensiva semblen clares. Touré podria ser el mig centre defensiu, acompanyant dos repartidors de joc com Xavi i Iniesta. “Necessitarem fluidesa”, va dir Guardiola a tall de pista.

En atac, Messi, Henry i Eto’o (41 dels 59 gols fets a la Lliga) és la tria més probable, si més no la que més agradaria al públic. “No tothom té la meva sort, que decideixo en funció del que veig dia a dia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.