Esports

"Comencem a viure els records de l'última Lliga"

Entrevista a Nico Pareja, defensa de l'Espanyol

Els precedents donen més opcions a l'Espanyol al derbi que les sensacions i els últims resultats. Nico Pareja explica a l'AVUI la necessitat de retrobar el joc de l'inici de Lliga per esvair el pessimisme i encaminar una temporada que va ennegrir-se a l'estiu.

¿El derbi arriba en el pitjor moment o és l'escenari ideal per revifar?
És un partit important i difícil, però hem de reaccionar, sense importar el rival. El Barça és un gran equip i més al seu camp, però hem de mirar de tornar a les bases amb les quals vam començar.

Per a la defensa de l'Espanyol, què és pitjor, la velocitat de petits com Messi o el físic d'Ibrahimovic?
Ho tenen tot. Petits, velocitat, força, el físic d'Ibrahimovic... Hem d'estar al 200 per cent perquè no marquin la diferència com ho acostumen a fer. Sabem que al Camp Nou es fan molt forts.

El partit ho dirà, però en teoria, com es frena el Barça de Guardiola?
Cal tallar-li els circuits, que no puguin moure la pilota. El que passa és que tenen jugadors a totes les línies que són bons. Cal estar concentrats, molt a sobre i pressionar de valent perquè no moguin la pilota amb comoditat.

Entendrà que hi hagi pessimisme.
És normal, però cal ser positius per sortir de la situació, és l'única forma, recolzar-nos tots. Hem fet bons partits, però sense que acompanyessin els resultats i ara venim de dues derrotes que fan mal.

Com s'ha passat del bon joc a la trista versió de diumenge passat?

No ho considero la pitjor versió, perquè vam fer un gran primer temps. El Racing buscava un punt, però el primer gol ens va perjudicar molt i hem de treballar-ho perquè davant l'adversitat cal alçar-se, treure el caràcter. El primer gol ens va enfonsar i això no pot ser.

L'Espanyol era segur i només patia la falta de gol. Ara tampoc marca, però a sobre la defensa falla massa.
És una qüestió d'ansietat, la de buscar el resultat positiu que no arriba. Com a defensa, no ens poden fer quatre gols dos partits seguits. Cal assumir la responsabilitat, tenir clar que no pot tornar a passar.

¿Entén que l'afició estigui cremada i que diumenge marxés a falta de 30 minuts?
Entenem l'afició. Han de saber que som els principals afectats, als qui més els dol la situació, perquè perjudiquem el club que ens ha donat l'oportunitat de ser a Primera. I el que no pot ser és que perjudiquem una afició tan important com la de l'Espanyol, que vol veure jugar bé l'equip perquè ja l'ha vist jugar bé. No entenem gaire per què ha arribat la mala ratxa.

¿El record del patiment de la temporada passada ha tornat al vestidor?
Sí, falta molt però comencem a viure els records de l'última Lliga i no pot ser.

La mort de Jarque va fer molt mal i casos com el de Tamudo tampoc ajuden a tenir una temporada amb un xic d'estabilitat.
És un any molt difícil, sobretot pel cas Dani. No ho utilitzaré mai d'excusa, no m'agrada, però era molt important fora del camp com a persona, un símbol, i un dels tres millors centrals de la Lliga. Ha estat un cop molt dur que avui seguim sense entendre. És un tema molt delicat i un motiu important per revertir la situació, cal fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.