Esports

El compte enrere

S’han acabat els equilibris interns –o gairebé–, Guardiola fa números, comença el compte enrere. “Ara no només no hem de prioritzar competicions, sinó que ja no hem de prioritzar partits”, va assenyalar el tècnic amb èmfasi, per deixar clar que el Barça entra avui en una nova fase, l’última, per deixar clar que els ritmes els marca ell. Si fa unes setmanes va aixecar el tabú del triplet, ahir va evidenciar que l’equip es llança a buscar els tres títols a partir de no mirar més enllà del partit següent, sense rotacions o amb les mínimes. Aquest vespre, a Getafe.

Si no enganya, i la convocatòria d’ahir ja és una declaració d’intencions –va deixar fora Cáceres, Hleb i els dos del filial–, Guardiola alinearà avui l’onze de gala, que passa per Iniesta al migcamp i Henry davant amb la resta d’habituals i amb l’únic dubte a la defensa: Márquez, Piqué i Puyol es juguen dos llocs a l’eix, tot i que Puyol podria desplaçar Abidal a la banqueta i fer de lateral esquerre. Aquest missatge de partit-final pot trencar-se quan el Madrid cedeixi algun punt més dels sis de desavantatge que té, cosa que li aniria de primera a Guardiola per gestionar la dura semifinal de la Champions League contra el Chelsea.

Però l’entrenador blaugrana es prepara per al pitjor escenari i per això va xifrar en “18 punts” els que necessita el Barça per ser campió. En aquestes condicions, només si el Madrid sumés els 24 punts i derrotés els barcelonistes per més de dos gols, els prendria el títol. Impensable. Els 18 punts durien el Barça fins als 93 punts, rècord de la Lliga de vint equips, i aquesta prespectiva fa valorar a Guardiola que el títol “tindria més mèrit”. “El campionat ens ha posat aquesta prova”, va afegir.

El Barça, que es desplaça aquest mateix matí, es trobarà un Getafe que diumenge va frenar la davallada vencent a Sevilla (0-1). El bloc madrileny és un dels tres que ha arrencat aquest curs un punt del Camp Nou. Ho va fer a partir d’un migcamp molt poblat i agressiu, amb un marcatge quasi a l’home sobre Xavi i el Getafe va ofegar el Barça. Aquell dia Iniesta no va jugar. Avui sí. Víctor Muñoz, gat vell davant el Barcelona, no té ni una sola baixa, en un ambient al Coliseum que es preveu hostil i de to madridista pels molts ex-Madrid o pro Madrid que formen el projecte del Getafe.

Davant de tot plegat, un calendari atapeït que també és “una autèntica sort”, uns jugadors a prop del límit físic però “amb el desig de voler jugar, que els haig de frenar als entrenaments”, el Barça entra en el pols definitiu a la Lliga abans de visitar el Santiago Bernabéu. Nou punts que avui en són tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.