Esports

Ingla reivindica una "catalanitat atractiva, inclusiva i cohesionadora" per al Barça

L'exvicepresident i aspirant a president del club vol matisar l'accent independentista de Laporta però recorda que va impulsar la incorporació de la senyera a la samarreta. Presenta un informe contra Rosell per l'afer del Brasil

Marc Ingla ha passat la jornada de confirmació de les candidatures oficials a les eleccions del Barça entre la reivindicació de la catalanitat del club, lluny de l'accent marcadament independentista de Joan Laporta, i un nou capítol de la guerra amb Sandro Rosell per l'afer del Brasil.

Aprofitant que avui visitava Òmnium Cultural, Ingla ha recordat en un post al seu blog de campanya que "al llarg de la seva història, el Barça ha defensat el país, la seva llengua i la seva cultura". Per l'exvivepresident i aspirant a president, "el club té la catalanitat inherent en la seva ànima". En aquest sentit, ha recordat en el blog que va formar part dels impulsors de la incorporació de la senyera a la samarreta de l'equipament dels jugadors, ja que aquest gest podia "difondre la nostra nació arreu del món".

Tanmateix, Ingla vol matisar el llegat Laporta en el terreny nacional. En algunes ocasions recents se l'ha sentit dir que l'encara president ha estat "histriònic" en les qüestions polítiques. Per contra, ell es proclama "inglapendent" [independent políticament, rebutja que se'l vinculi a l'òrbita del PSC]. I el que reivindica per al Barça com a institució és "una catalanitat atractiva, inclusiva i cohesionadora, perquè és l’única forma de fer més Barça que mai", ha afegit al text publicat al blog.

La cara dura de la jornada electoral d'Ingla ha estat la presentació davant de la premsa d'un informe "elaborat pel despatx d'advocats més gran del Brasil". El text confirma, suposadament, la implicació de Sandro Rosell i la seva empresa Ailanto en l'afer investigat per la fiscalia de Brasília: el d'unes comissions il·legals utilitzades en l'organització d'uns partits amistosos al Brasil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona
 

Krejcikova apel·la al talent i guanya el títol a Londres

BARCELONA / LONDRES