Esports

Triple de justícia

Basile anota des de 8 metres i dóna el triomf al Barça a 2 segons del final. L’equip català controla el joc després d’un mal inici i pren al Tau el factor pista

Més a prop del títol. El Barça va guanyar ahir a la pista del Tau Vitòria per 80-82 amb un monumental triple de Basile des de 8 metres a 2 segons del final, en un partit intens i emocionant que va obrir el play-off final de la Lliga ACB, de manera que domina la sèrie per 0-1 i ha pres a l’equip basc el factor pista. Demà (18.15 h, La 2), també al Fernando Buesa Arena, l’equip de Xavi Pascual tindrà l’oportunitat de deixar contra les cordes els de Dusko Ivanovic.

Si fem cas de les estadístiques, el Barça ho té tot a favor per ser campió, ja que en la història de l’ACB, l’equip que ha guanyat el primer partit de la final s’ha adjudicat el títol en 23 de les 25 edicions disputades, i el mateix ha passat les últimes 13 temporades. Amb el triomf d’ahir, a més, el Barça ha trencat una ratxa de 24 victòries seguides del Tau a casa en partits de la Lliga ACB. Tota una nova demostració de caràcter d’aquest equip blaugrana en una pista gairebé inexpugnable.

Dos quarts oposats
Al Barça li va costar entrar al partit. Als 9 minuts, el Tau, amb Rakocevic, McDonald i Splitter, guanyava per 21-10 i no era gens estrany, ja que els vitorians havien agafat 7 rebots ofensius per cap dels blaugranes, que, alhora, havien perdut 6 pilotes per cap els bascos. Cinc punts seguits de Grimau i la primera defensa zonal que va ordenar Xavi Pascual, però, van ser l’inici de la reacció de l’equip català: 21-15, un marcador advers que era tot un èxit per al Barça, tenint en compte que havien fet un primer quart lamentable.

Tot el contrari que en el segon quart, en què el Barça es va mostrar pletòric amb les seves defenses alternatives, que van descentrar els vitorians, i en atac, amb 28 punts, dels quals 12 els va fer Andersen en els últims cinc minuts abans del descans, a què es va arribar amb un 37-43 per als blaugranes, que havien capgirat el marcador i també la dinàmica del joc.

Després de la represa, Fran Vázquez va donar un màxim avantatge al Barça (37-45), que va anar mantenint petites diferències fins que els triples van portar el Tau a guanyar per 80-79 a 26 segons de la conclusió amb un tir lliure de Rakocevic, que justament aquí va fallar l’únic tir lliure del seu equip (14/15). Andersen va errar un triple, però la pilota va anar a Basile, que no havia anotat cap punt fins llavors, es va girar i va clavar el triple llunyà que va donar la victòria al Barça, perquè després, sobre la botzina, Lucas no va trobar l’anella catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.