Esports

El Barça sempre ha guanyat quan ha iniciat la Lliga de Campions al Camp Nou

El Barcelona tindrà demà una nova oportunitat per ampliar la seva estadística de victòries a casa en la seva estrena a la Lliga de Campions. L'equip blaugrana ha guanyat en les vuit ocasions que ha jugat el primer partit de la màxima competició europea al Camp Nou. El Barça ha recuperat Leo Messi per a aquesta convocatòria. L'argentí no va jugar contra l'Osasuna per culpa d'una contractura als isquiotibials.
El tècnic de l'Olympique de Lió, Alain Perrin, ha ofert ja la llista de convocats per jugar contra els blaugrana. Un total de 20 futbolistes es desplacen a la Ciutat Comtal, entre els quals hi ha els joves Sandy Paillot i Loïc Rémy. El grup el completen Vercoutre, Roux, Clerc, Réveillère, Squillaci, Cléber Anderson, Bodmer, Grosso, Belhadj, Fabio Santos, Toulalan, Källström, Juninho, Govou, Ben Arfa, Benzema, Baros i Keita.

Debut amb victòria el 1960
La primera vegada que el Barça va debutar a casa a la Copa d'Europa, precedent de l'actual Lliga de Campions, va ser el 28 de setembre de 1960, en un partit en el qual els blaugrana van vèncer per un fàcil 2-0 al Lierse belga.

No va ser fins a 31 anys després quan els barcelonistes van tornar a fer el seu debut en la màxima competició europea a casa. Va ser el 18 de setembre de 1991 contra el Hansa Rostock, l'últim campió de l'extinta RDA.

El partit és recordat per ser el primer en el qual l'equip català va alinear, de sortida, quatre estrangers alhora (Stóitxkov, Koeman, Laudrup i Witschge). Dos gols de Laudrup i un de Goikoetxea van sentenciar l'eliminatòria. Va ser el primer obstacle del camí fins a Wembley.

La tercera vegada que el Barcelona va debutar a casa va ser el 16 de setembre de 1992, en el retorn del campió d'Europa a la competició continental. El rival, el Víking Stavanger noruec, va estar a punt de donar la sorpresa, però un solitari gol d'Amor al final del partit va donar la victòria a l'equip barceloní.

L'última vegada que el Barça va jugar a casa el seu primer partit de la Lliga de Campions va ser la temporada passada, contra el Levski de Sofia búlgar, que debutava en la fase final de la competició. Sota una intensa pluja, els blaugrana van golejar sense pietat per 5-0 als búlgars, amb gols d'Iniesta, Giuly, Puyol, Eto'o i Ronaldinho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.