El Joventut regala el triomf al Reial Madrid (68-79)

Lliga ACB

El duel entre equips amb problemes que s'ha disputat aquest dissante a l’Olímpic de Badalona s'ha saldat amb la victòria del Reial Madrid sobre el Joventut per 68-79. La Penya, igual que va passar dijous contra el Fenerbahçe, ha tornat a deixar escapar un partit que tenia controlat i gairebé a la butxaca.

Aquesta derrota, però, encara ha estat pitjor, més dolorosa, ja que els de Sito Alonso han arribat a guanyar per 18 punts (53-35) i a prop dels 8 minuts per a la conclusió encara tenien una bona diferència (68-59). A partir d’aquí, però, a la Penya, que troba a faltar més rotacions a causa de les lesions de dos homes tan importants com Ricky Rubio i Mensah-Bonsu, se li han fos els ploms.

En aquests gairebé 8 minuts la Penya ha desaparegut de la pista, ha perdut intensitat defensiva i força en els rebots ofensius, ha començat a perdre pilotes absurdes, s'ha entestat a llançar triples precipitats i ha facilitat la increïble remuntada del Madrid, que de la mà de Bullock i Raül López, amb el suport de Mumbrú, Reyes i Hervelle, ha fet un parcial de 0-20 i s'ha endut la victòria.

Un triomf que per als blancs i per al seu tècnic, Joan Plaza, és tot un bàlsam després de 4 desfetes consecutives. En canvi, en la Penya la derrota només farà augmentar els dubtes sobre què pot fer l’equip en els pròxims compromisos, a l’espera del retorn de Ricky i de saber què passa amb Mensah-Bonsu.

Mallet (24 punts, amb 4/5 triples), Norel (10 p seguits al primer quart) i Jasaitis, amb uns bons minuts d’Hernández Sonseca, juntament amb la feina en defensa, havien fet que el Joventut dominés clarament un Madrid que al descans ja havia perdut 19 pilotes.

Però era clar que, si no hi havia aportació de més jugadors, seria difícil que la Penya resistís fins al final. I aquest suport no s'ha produït: Bogdanovic ha tingut una altra actuació lamentable (0 punts i -10 de valoració), Wright ha estat desconegut (2 punts de tirs lliures, amb 0/7 tirs) i Jagla ha fallat els tres llançaments que ha intentat. El Joventut s'ha bloquejat –6/26 triples i 23 pilotes perdudes– i la derrota ha estat inevitable davant un Madrid que al final ha sabut aprofitar les facilitats que li ha ofert l’equip verd-i-negre.