Esports

El Barça de Guardiola s'estrena a la Lliga davant el Numància

Lliga BBVA

És coneguda la importància de començar bé en tots els ordres de la vida. Una pel·lícula admirable, un llibre excel·lent, un camí convenient no ho serien sense un inici útil, engrescador, prometedor. Un bon començament obre expectatives i resol dubtes. Reforça l'ànim i la salut. Prou que ho sap el Barça. Prou que ho sap el metòdic Guardiola: així com el primer àpat del dia és bàsic per afrontar la jornada amb energia, el primer partit de la nova Lliga és capital per agafar forces i moral per a la temporada.

En el debut d'avui al camp del Numància, el Barça espera endur-se una victòria que li deixi un bon regust i que alimenti la seva candidatura al títol. Després d'una dieta desintoxicant durant la pretemporada, l'equip blaugrana necessita nodrir-se d'un calendari inicialment dolç per activar les seves aspiracions. D'entrada té pura glucosa: Numància, Racing, Sporting de Gijón són els primers rivals a la Lliga, mentre que els de la Champions, amb Sporting Lisboa, Basilea i Xakhtar, també són prou llaminers.

El Numància és un dels rivals més tendres de la categoria -tot just afronta la quarta temporada a Primera-, per bé que també té un dels camps més aspres, per l'estretor del terreny de joc i, sovint, les condicions de la gespa. Encara sort que el Barça s'ha estalviat jugar-hi a l'hivern, quan el fred ho glaça tot a Sòria. En tot cas, l'equip blaugrana encara no hi ha guanyat. Ni en Copa, a la temporada 1995-96, quan el conjunt castellà era a Segona B, ni ja amb el rival a Primera (1999-2000, 2000-01 i 2004-05), el Barcelona va passar de l'empat.

El primer plat de la Lliga és encara més important per al Barça si es té en compte que el dejú ha estat molt prolongat, amb dos anys sense cap trofeu per tastar. Josep Guardiola assegura que no té cap pressió extra, però per si de cas beneeix que no s'hagi lesionat cap jugador en pretemporada i que avui pugui formar amb un onze de gala, inclosos Rafael Márquez, que va haver de descansar tot i viatjar a Cracòvia, i Lionel Messi, que serà titular un mes després de disputar el seu últim partit amb el Barça a Florència. "Aquesta setmana, al principi li costava dormir pel jet lag de Pequín, però l'he vist feliç i està ara com se'n va anar, amb molt bona sintonia", va resumir Guardiola.

Un sol dubte a l'onze
L'alineació del tècnic del Barça només presenta un dubte: si serà Seydou Keita o Touré Yaya qui acompanyi Xavi i Iniesta al mig del camp. El primer és més dinàmic en els espais curts; el segon guarda millor la posició. Petits detalls per a un entrenador que ahir va admetre que modificarà lleugerament la tàctica en funció del rival. "Sempre busquem com fer més mal al rival", va justificar. Sylvinho i Pedro van quedar exclosos de la convocatòria. És l'hora d'esmolar les dents i començar a endrapar punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.