Esports

Messi es queda a la Xina

Barça

Tot apunta que Leo Messi no jugarà la prèvia de la Lliga de Campions. El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) va donar ahir la raó al Barça en la pugna oberta amb la selecció argentina pel cas Messi, però el club blaugrana, segons les fonts consultades, li oferirà via lliure perquè participi als Jocs Olímpics, sempre que l'associació argentina (AFA) es faci càrrec de l'assegurança mèdica i aprovi una sèrie de contrapartides esportives. Si no és així, el Barça obligarà el jugador a tornar immediatament. Si encara res és oficial és perquè el club no va poder parlar amb el jugador ni amb l'AFA en tot el dia d'ahir, per bé que hi havia l'handicap de les 12 hores de diferència entre Nova York -on és el tècnic del Barça- i Pequín, on Messi debutarà avui en el torneig olímpic.

Sigui com sigui i malgrat la sentència del TAS, l'AFA ja va anunciar que el desig de Messi és jugar amb l'albiceleste i el seleccionador Sergio Batista va confirmar que seria titular avui contra Costa d'Ivori. "Messi demana al Barcelona que comprengui la seva situació", va explicar el tècnic sud-americà, mentre que el president de l'AFA, Julio Grondona, intentava desfer dubtes: "Es queda i jugarà. Ell mateix m'ha trucat per confirmar-ho".

L'objectiu de la junta
Des de la FIFA, la reacció va ser més virulenta i van qualificar de "sorprenent i decebedora" la resolució del TAS. "Demano als clubs: «Deixin que els seus jugadors participin en els Jocs Olímpics!». Seria un acte solidari que harmonitzaria perfectament amb l'esperit olímpic", va manifestar el president del màxim òrgan futbolístic, Sepp Blatter.

En tot cas, si no hi ha un gir inesperat i es confirma la participació de la gran estrella argentina als Jocs Olímpics, l'entitat catalana haurà cedit als desitjos del futbolista, probablement per no tensar més la corda amb l'AFA -que podria filar molt prim a partir d'ara a l'hora de convocar els argentins del Barça- i buscar una contrapartida eficaç en un futur pròxim.

Des del primer moment, de portes endins, la junta directiva del Barça tenia clar que negar-li al jugador ser a la Xina no era el més convenient, però sí fer evident judicialment la contradicció de la posició de la FIFA davant el moviment olímpic. És el que ha passat, tot i les reticències de Txiki Begiristain a plegar-se al que volia el futbolista. El secretari tècnic entén que la prèvia europea és prou important per comptar amb el millor equip possible, i això vol dir amb Messi titular.

Amb tot, a l'espera que Guardiola parli amb Messi, el Barça es va declarar "satisfet per la victòria legal" al TAS. Més enllà del cas actual, el club considera que es pot haver creat un precedent que pot ajudar en altres ocasions i ha fet valer la força judicial davant la FIFA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.