0-0: El Barça no pot amb el Rubín

L'equip blaugrana es cansa d'atacar i de xutar, però no bat el porter rus i deixa congelat el seu futur a la Champions

(Cliqueu aquí per seguir la transmissió del partit minut a minut)

No ha pogut ser. Tenir més del 70% de possessió de pilota i rematar 20 vegades a porteria no ha estat suficient per marcar-li un gol al Rubín Kazan i el Barça només ha pogut empatar (0-0) i sumar un punt que manté la incertesa sobre la classificació blaugrana per a la segona fase de la Lliga de Campions.

El Barça, que ha recuperat Alves des del primer minut i Henry en els deu minuts finals, ha demostrat que l'obstacle no era el fred (el partit s'ha jugat a 6 sota zero), sinó el Rubín i la falta de pegada dels blaugranes en aquesta Champions (3 gols marcats en 4 partits). L'equip de Guardiola ha dominat de cap a cap, ha tingut ocasions per deixar el partit sentenciat a la primera part, però li ha faltat encert i s'ha tornat a trobar un rival de gel, que no ha perdut ni l'ordre ni l'encert defensiu durant els 90 minuts i que surt invicte del doble enfrontament amb els blaugranes, havent sumat 4 dels 6 punts possibles.

El partit era important per encarrilar la classificació i aspirar al primer lloc del grup i els jugadors blaugranes han sortit endolladíssims i disposats a marcar la diferència com més aviat millor, de manera que als dos minuts de joc Ibrahimovic ja havia xutat al pal en un mà a mà amb el porter Rijikov.

La gespa era molt alta i el ritme de pilota no ha estat molt ràpid, però els blaugranes han creat més ocasions. Una vaselina de Xavi ha marxat fora per poc, Keita ha fet misto rematant sol dins l'àrea, Messi –molt imprecís al llarg del partit– ha xutat fregant el pal i se li ha escapat un control quan encarava el porter local, que ha tornat a estar encertat després davant rematades d'Iniesta, Ibrahimovic i ja a la segona part de Touré

El Barça no ha trobat cap facilitat i s'ha afartat de provar-ho fins al final, però el seu afany també ha provocat algun error i el Rubín, que és capaç de defensar-se amb tot 85 minuts i guanyar en els 5 restants, ha tingut novament la seva oportunitat d'endur-se els 3 punts com al Camp Nou.

Aquest cop, però, Víctor Valdés ha evitat una derrota que hauria estat també, com a Barcelona, injusta. Una aturada a la recta final de la primera part i, sobretot, dues sortides als peus dels davanters russos a la segona han salvat el Barça d'una segona derrota davant el campió rus.

L'empat obligarà el Barça a sumar no menys de 4 punts en els dos partits que resten, contra l'Inter al Camp Nou i contra el Dinamo de Kíev a Ucraïna en l'última jornada, per aspirar a la classificació, i els 6 per aspirar al primer lloc de grup.