Societat

Guardiola: “Serà un repte fascinant”

Guardiola, satisfet amb els jugadors, diu que si el Barça no guanya els sis punts que queden “no mereixerà estar a vuitens”

El campió d’Europa no està contra les cordes, perquè encara depèn d’ell mateix, com van recordar ràpidament Xavi i Piqué, però sí que ja no pot deixar-se colpejar més. Ni una bufetada. El grup del Barça es veu abocat a un final d’infart i Pep Guardiola va abordar la situació. “Serà un repte fascinant”, va afirmar ahir positiu l’entrenador blaugrana, encara sense conèixer la victòria de l’Inter a Kíev que acaba de tensionar la classificació. “Si no sumem els sis punts, no mereixem estar a vuitens”, va assegurar al mateix temps, amb gravetat, Guardiola, cosa que vol dir guanyar els italians al Camp Nou i el Dinamo a Ucraïna.

El punt d’ahir a Rússia pot ser valuós o es pot quedar curt i així ho llegia l’expedició del Barça. Fins i tot, amb la calculadora a la mà, amb dos empats podria passar l’equip. Aquesta incertesa es palpava entre el cos tècnic i els futbolistes. “No és un resultat del tot dolent. Per l’esforç i les ocasions, potser mereixíem una mica més, però seguim depenent de nosaltres i això és el més important”, va indicar Piqué.

Elogi de la defensa

Per al duel d’ahir en si, com a la prèvia, Guardiola no va voler buscar cap tipus d’excusa, tot i l’enèsim xut al pal de la temporada. El tècnic català va felicitar els seus jugadors –sobretot l’última línia– i va destacar la capacitat ultradefensiva dels locals. No va semblar un elogi enverinat. “Nosaltres som bons, però no tant. El Rubín es dedica a defensar amb deu homes i això per si sol no garanteix res, però ells realment ho fan molt bé. És un equip al qual li dono molt valor”, va assenyalar Guardiola.

Certament, els de Kazan van muntar una muralla. Van tancar perfectament els espais, els passadissos interiors que tan dominen els barcelonistes, i igualment van saber replegar-se sense fissures. El Barça va dominar abundantment i no va aprofitar les oportunitats clares, que van ser poques. Aquesta falta de nitidesa en la profunditat i certa punteria desafinada van dur el zero al marcador.

Era el tercer cop aquesta temporada que el Barça es quedava sense gol –contra l’Inter, a Mestalla davant el València i ahir–, per quatre vegades en tot el curs passat –contra el Numància, l’Espanyol, el Chelsea i l’Osasuna, aquest darrer quan la Lliga ja era al sac–. Una dada significativa. “No em peocupa”, va replicar Guardiola, ras i curt, la falta de gol. “El comportament de l’equip i el procés del joc són bons. I tenim jugadors amb gol”, va afegir, aplaudit per sorpresa pels periodistes russos.

La revenja de Valdés

El cas és que el Barça ha sumat un punt de sis contra el Rubín. El vestidor n’era conscient. A nivell personal, Víctor Valdés va ser l’únic que va poder venjar-se una mica del triomf rus a Barcelona. Superat en el primer partit, amb un gol en fred i un altre venut en una contra, ahir va salvar l’1-0 dues vegades. Protegit amb malles i buf, el porter va evitar que el Barça marxés contra les cordes de Kazan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT
societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona