Esports

Altre cop la conspiració

FC Barcelona

Empatats a dinou punts, amb el Barcelona cada cop més embalat, el Madrid portava algunes setmanes queixant-se de l’arbitratge amb la boca petita fins que diumenge, després de derrotar l’Athletic per 3-2 amb patiments, ho va fer sonor. “Estic molt preocupat pels arbitratges que estem rebent. Ja són diversos partits que hem sigut perjudicats”, va indicar el director esportiu madridista, Pedja Mijatovic, amb el rostre aparentment compungit. Ahir, amb un mig somriure d’astorament, sense voler respondre directament a l’etern rival, Pep Guardiola assegurava que “ni Barça ni Madrid no es poden queixar dels col·legiats”.

El tècnic blaugrana va reaccionar així, sense embuts, a la tercera pregunta sobre la mateixa qüestió, amb la polèmica a la cantonada. “Sincerament, tots dos equips no haurien de dir res d’aquesta situació perquè a la llarga sempre existeixen matisos”, va afirmar, convençut. “Els esportistes tenim l’obligació de comportar-nos. Els àrbitres ho fan tan bé com poden i ja està”, va afegir, i va recordar que ell “poquíssimes vegades”, ja fos de jugador o entrenador, havia parlat dels àrbitres.

El símptoma ‘villarato’
El cas és que en una part de Madrid –el club inclòs– ha arrelat des de fa uns anys la teoria de la conspiració, que diu que amb Ángel M. Villar de president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) els àrbitres, en cas de dubte, xiulen contra el conjunt blanc. És el que anomenen el villarato, una mena de conjunció implícita entre Villar, Joan Gaspart –vicepresident de la FEF– i el Barça –en aquest cas Joan Laporta– en benefici dels interessos individuals de Villar per aferrar-se al poder a canvi de certa complicitat arbitral. Tot plegat és una vella història que reapareix a Madrid cíclicament, sobretot quan el Barça va bé, i que alimenten els influents mitjans de comunicació del Grupo Prisa, amb interessos empresarials que no concorden amb Villar. La lluita està enquistada.

El Barça mai no ha entrat en aquesta batalla i Guardiola refusa per complet una posicionament victimista. “Si perdem, haig de convèncer els jugadors que és culpa nostra. Aquest és el millor camí per afrontar la situació. Si perdem, culpa nostra”, va assenyalar el tècnic català, en aquest sentit en la mateixa línia de Frank Rijkaard de no buscar excuses.
És més, Guardiola va tenir temps d’elogiar el Madrid i situar el seu equip un esglaó per sota. “Ells són els actuals campions. Van guanyar la Lliga amb rècord de punts, i mantenen una gran pegada, contraatac i defensa. I tenen un gran entrenador. Es mereixen tots els meus respectes”, va incidir el de Santpedor, que també va parlar de la tremenda ratxa barcelonista, amb nou victòries seguides i tres golejades d’escàndol en els últims quatre partits: “Tot el que està passant en aquest inici és una mica irreal”.

La polèmica, però, ha traspassat el Madrid i el Barça i ha enutjat l’Athletic, que s’ha sentit perjudicat al Bernabéu. “Crec que és la típica guerra Barça-Madrid. Diumenge ens va agafar a nosaltres al mig, però el següent dia li tocarà al següent equip. Sempre estem amb la mateixa història i així seguirà. Sembla que això es juga per veure què fan dos equips i la resta estem de comparsa”, va lamentar Pablo Orbaiz, queixós amb l’actitud del Madrid, amb botifarra inclosa de Bernd Schuster.

Sigui com sigui, és el primer episodi del Barça-Madrid de la 15a jornada, que es jugarà el cap de setmana del 13-14 de desembre. De moment, el Madrid borda i el Barça ho broda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.