Esports

La cirereta del pastís

El vestuari blaugrana parla d’un “any històric”. Satisfacció Guardiola destaca haver guanyat els títols amb un futbol valent. “El Barça té una filosofia que agrada al públic”, apunta Ferguson

La Champions és, sens dubte, el títol més prestigiós al qual pot aspirar un club de futbol europeu, però en el cas del trofeu guanyat ahir pel Barça segurament no es pot deslligar de la resta de la temporada, en què anteriorment ja van caure la Copa del Rei i la Lliga, i s’aconseguia així l’anhelat triplet. I d’aquesta manera ho veia, amb total unanimitat, el vestidor barcelonista.

Sense anar més lluny, i responent a la primera pregunta de la roda de premsa posterior a la final, Pep Guardiola tornava a bromejar amb la seva possible marxa de la banqueta blaugrana. “Sí, sí, foto el camp definitivament, demà mateix me’n vaig; ja més no es pot fer –deia somrient–. La veritat és que estic molt, molt content i no puc dir res més”. I no n’hi havia per menys, tal com ell mateix apuntava tot seguit en dir que “no som el millor equip de la història del club, però sí que puc dir que hem fet la millor temporada”. I aprofundint en la celebració, va afegir: “La primera Copa d’Europa sempre és especial perquè és la primera, però ara ja en tenim tres i ens estem acostant a un grup selecte de clubs”.

A més a més, l’entrenador de Santpedor estava molt satisfet per la manera com s’havien aconseguit els èxits. “Torno a repetir que des del primer dia fins a l’últim no hem sigut mai temorosos”, deia, exemplificant-ho amb el partit d’ahir: “Quan ells tiraven un córner nosaltres deixàvem tres homes a dalt”.

Pel que fa als jugadors, no feien més que completar les declaracions del tècnic. “Estem al lloc més alt i aquesta és la coronació perfecta d’una temporada espectacular”, assegurava Iniesta, mentre Puyol tornava a dir que havien fet història: “Ho hem donat tot per guanyar i hem guanyat tot el que podíem guanyar. Es tracta d’un any històric i jo vull dedicar-lo a la nostra afició, que ha patit tant com nosaltres”.

La desaparició d’Eto’o
Per la seva banda, Samuel Eto’o, que va obrir la victòria, no va amagar haver-se retrobat amb el gol en el moment indicat. “És veritat que en els últims partits el gol se’m negava una mica, però al final ha arribat en el moment més important”, va explicar el davanter camerunès, que després del partit va ser notícia perquè es va fer fonedís mentre els seus companys celebraven el títol a la gespa de l’Olímpic.

Mentrestant, al bàndol perdedor, Alex Ferguson admetia estar “decebut”, però no posava pegues al triomf català. “El primer gol ha sigut decisiu, però és que al Barça no el pots deixar fer –va explicar el tècnic escocès–. És un gran equip amb una filosofia que agrada al públic”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.