L'Espanyol es fa un forat a la zona privilegiada

L’onze de Valverde remunta el gol ràpid de Baraja i dóna el cop a Mestalla

Ambició i fe incalculables. L’Espanyol va donar ahir una nova mostra de la voluntat de ser a la zona alta amb una victòria a València per 1 a 2, dies després de conquerir el Sánchez Pizjuán. Si el mal dels blanc-i-blaus era la facilitat a concedir remuntades, la reacció va anar del bàndol espanyolista amb Riera i Luis García capgirant el gol tot just començar de Baraja.

L’inici fred habitual no va ser ahir cap excepció a l’Espanyol, que al minut 4 veia com Baraja marcava en un córner i Villa es plantava tot seguit davant Kameni, que responia com sempre. L’asturià es lesionaria poc després en un punt d’inflexió del duel.

Pal de Tamudo
Riera va ser l’encarregat de tornar l’Espanyol al partit en culminar amb una volea una bona combinació de la davantera. Immediatament, Tamudo enviava al pal l’opció del segon. El València va acusar el cop, oferint un domini estèril que va comportar-li els xiulets de Mestalla.

La segona part va començar amb una gran ocasió de Tamudo, ahir sense punteria. El València va considerar que ja n’hi havia prou, va pujar la línia de pressió i va encomanar-se a Silva, malson de Lacruz. Morientes i Joaquín van aparèixer per buscar el sisè triomf seguit, però el perill era patent de l’Espanyol en ràpides contres. L’àrbitre va saltar-se un penal sobre Miguel i Joaquín va replicar sol dins l’àrea, de nou amb el mur Kameni de resposta.

Els dos equips presentaven les credencials per reclamar la victòria quan Valdo va treure’s una magnífica passada en profunditat que Luis García va convertir en l’1-2. La remuntada era un fet en la tercera victòria seguida, tombant aspirants al títol a domicili. Avís per als rivals: l’Espanyol vol estar a dalt.