Esports

L'AXA Barça guanya a Bilbao i es classifica per a les semifinals de la Lliga ACB

Lliga ACB

L’AXA Barça ja és a les semifinals de la Lliga ACB, en haver eliminat el Bilbao Basket per la via ràpida (2-0) al play-off de quarts. D’aquesta manera, tindrà dos dies més de descans que el seu pròxim rival, el vencedor de la sèrie entre el Joventut i l’Akasvayu. Cal recordar que l’equip blaugrana ha d’arribar almenys a la final per classificar-se per a l’Eurolliga, i si al play-off decisiu es trobés el Pamesa, també l’hauria de guanyar.

El Barça va superar per 83-92 un Bilbao amb què havia topat fins ara al seu ambient, tot i que ahir el partit es va jugar a La Casilla i no al Bizkaia Arena, del doble de capacitat. Acker, amb 31 punts (5/7 cistelles de dos, 5/6 triples i 6/6 tirs lliures), 3 pilotes recuperades i 4 faltes rebudes, amb una valoració ACB de 37 en gairebé 30 minuts de joc, va ser ahir el jugador que coneixíem de l’Olympiacos i, en la seva millor actuació amb la samarreta blaugrana, va portar l’equip de Xavi Pascual cap a un triomf merescut i aconseguit amb plena solvència.

Ambició
Acker va ser ahir el líder d’un Barça que va mostrar la seva ambició des del primer moment (2-12 als 4 minuts) i que va saber respondre en aquelles fases en què l’equip basc, empès per la seva afició, va prémer l’accelerador, primer de la mà de Pasalic (27-24) i després, a l’inici del tercer quart, quan van entrar dos triples de Paco Vázquez i un de Recker (43-44). I, finalment, en l’últim intent de remuntada, en els millors minuts de Marcelinho Huertas (64-69).
Dins el bon partit d’ahir a Bilbao del Barça, que dóna bones sensacions en aquesta fase culminant de la Lliga ACB, cal esmentar les ratxes de 10 punts seguits d’Acker (29-32) i de Roger Grimau (48-60), 12 punts que van significar el màxim avantatge de l’equip blaugrana, que va aconseguir 10 triples en 20 intents.

També van ser molt importants les aportacions d’altres homes com Ilyasova (14 punts i 7 rebots), Fran Vázquez (8 p), Pepe Sánchez (pel que fa a les 6 assistències que va donar) i Lakovic, que es va quedar en 11 punts però que va anotar un triple molt important quan els bilbaïns, després de deixar de fer una zona 1-3-1 que va crear certs problemes als blaugranes, encara estaven intentant la remuntada (67-74), i quedaven més de tres minuts de joc.
Recker va acostar el Bilbao fins a un 75-81, però Acker, Lakovic i Basile van assegurar el triomf blaugrana des de la línia de tirs lliures. El Barça passava a semifinals i l’afició basca acomiadava els seus jugadors com a herois per la magnífica temporada realitzada.

Triomf del Pamesa
El Pamesa va forçar el partit de desempat en la seva sèrie amb el Tau, després que ahir es va imposar a l’equip vitorià a la Font de Sant Lluís per 100-95 (43-51 al descans). El tercer i definitiu partit es jugarà demà (20.30) al Fernando Buesa Arena.

L’equip basc va tenir els valencians contra les cordes amb un 27-42 als 16 minuts, però la gran segona part de Shammond Williams, que va acabar amb 29 punts (4/8 cistelles de dos, 5/10 triples i 6/8 tirs lliures), 5 rebots, 9 assistències i 6 faltes rebudes va propiciar la remuntada del Pamesa amb un 32-22 al tercer quart i un 25-22 en els deu minuts finals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.