Esports

Xavi Pascual renova com a entrenador de l'AXA Barça

Bàsquet

Xavi Pascual seguirà sent l'entrenador del Barcelona la temporada que ve, segons que ha anunciat Joan Creus, que avui ha estat oficialment presentat com a nou secretari tècnic de l'equip blaugrana.

Creus ha valorat que Pascual "va agafar l'equip al febrer passat en una situació complicada" -va substituir el destituït Dusko Ivanovic- i que "ha tirat aquesta situació endavant", classificant l'AXA Barça per a la final de la Lliga ACB i per a la pròxima Eurolliga.

Per aquest motiu, la primera decisió de Creus com a secretari tècnic ha estat oferir a Pascual la renovació. "Ja hem arribat a un principi d'acord per dos anys amb Xavi. He valorat uns quants entrenadors de molta qualitat i he arribat a la conclusió que ell és el més indicat per a aquest projecte, perquè té molta capacitat tàctica i el seu perfil com a tècnic està en la línia del que busquem", ha argumentat.

El propòsit del nou secretari tècnic, que ha signat per dues temporades, és dotar la secció d'"una filosofia clara de club", que no és una altra que la de que el públic del Palau torni a identificar-se amb l'equip. "Intentarem formar un grup de jugadors de casa, combinat també amb jugadors importants de fora, i que el planter sigui una peça important del nou projecte".

En aquest sentit, Joan Creus s'ha proposat recuperar el pivot Marc Gasol i l'escorta Juan Carlos Navarro, als quals coneix bé de la seva etapa com a ajudant de Pepu Hernández en la selecció espanyola.
"He parlat amb els dos. Els he explicat una mica el projecte. Amb Marc existeix la possibilitat que vingui, perquè ell té ganes de venir si finalment no se'n va a l'NBA. Si és així, estem en condicions de lluitar per ell. El cas de Juan Carlos, el veig ara mateix bastant difícil. Ell ha jugat l'última temporada a la NBA, li ha anat bé i ja ha dit que li agradaria seguir allà, encara que si al final volgués tornar, nosaltres estaríem encantats que vingués", ha explicat.

En qualsevol cas, el Barça manté una opció de tempteig sobre Gasol, que finalitza contracte amb l'Akasvayu i té una important oferta del Reial Madrid, i un acord amb Navarro, pendent del pròxim 'draft' per decidir el seu futur, perquè el jugador torni a la disciplina blaugrana si torna a jugar a Europa. Tots dos serien, segons Creus, "jugadors fonamentals" en el nou projecte.

Respecte la resta d'altes i baixes, el secretari tècnic del conjunt blaugrana espera reunir-se diverses vegades més amb Pascual abans de perfilar la plantilla. "Esta clar que, en la recta final de la temporada, el rendiment ha estat bo. Els jugadors han demostrat que són vàlids i tot això ho tindrem en compte", ha apuntat Creus, deixant entreveure que potser no es produeixi una profunda renovació a l'equip.

Dels set jugadors que acaben contracte, només un d'ells (Marconato) queda lliure, mentre que sobre la resta (Pepe Sánchez, Acker, Neal, Basile, Ilyasova i Moncasi) el Barça manté una opció de renovació automàtica que ha d'executar abans del pròxim 13 de juny. Els altres cinc jugadors (Lakovic, Trias, Vázquez, Kasun i Grimau) tenen contracte en vigor, encara que això no significa que tinguin la continuïtat assegurada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.