Esports

Ni Ricky Rubio pot salvar la Penya del K.O.

Copa del Rei de bàsquet

Les semifinals d’avui de la Copa del Rei que es disputa a Madrid només tindran un equip català. Si dijous el Regal Barça es va classificar en superar el Reial Madrid, ahir el Joventut, després de fer un mal partit, va caure eliminat davant l’Estudiantes (80-75), de manera que no podrà seguir defensant el títol que va aconseguir l’any passat a Vitòria. Per tant, continua en vigor la maledicció del campió, segons la qual cap equip no revalida el títol des que el Barça va guanyar les edicions de 1987 i 1988.

Aquest vespre, a la segona semifinal (20.30 h),  l’Estudiantes s’enfrontarà a l’Unicaja Màlaga d’Aíto, que ahir va eliminar el Gran Canària per 79-69 (34-36), amb 22 punts (4/5 triples) de Haislip.

El Joventut, sense Norel i pràcticament sense Jasaitis –només va poder jugar 3 minuts–, va caure víctima de les seves errades en els triples (7 de 30) i en els tirs lliures (18 de 25), sobretot en el tram final del partit. L’equip de Sito Alonso no es va trobar gairebé mai còmode damunt del parquet i només un gran Ricky Rubio (16 p, 7 assistències i 6 recuperacions) va posar ordre al joc verd-i-negre. El base va aconseguir redreçar el mal inici (13-7 i 23-17) i va liderar primer un parcial de 0-10 (24-29) en el segon quart i després, en la primera meitat de l’últim quart, juntament amb Hernández Sonseca, va portar la Penya a un 59-66 que semblava encarrilar el triomf badaloní.

Udrih i Brewer
Llavors, però, Sito Alonso va donar un descans a Ricky i quan va tornar la Penya  guanyava per 63-67. Entre Brewer i Udrih van agafar el protagonisme de l’equip estudiantil i la Penya, quan es va veure novament per sota en el marcador (73-69), ja no va poder superar els nervis i la reacció no va arribar.

Hernández Sonseca només va transformar 2 de 4 tirs lliures en aquest tram decisiu mentre que Udrih i Brewer no van errar els seus i, amb 78-75, Bogdanovic i Mallet van fallar dos triples que buscaven forçar la pròrroga. A 5 segons del final, Rancik va assegurar amb dos tirs lliures el triomf de l’Estudiantes, que és la gran sorpresa de la Copa. La Penya depèn massa de l’encert en els triples per guanyar els partits i ahir els jugadors verd-i-negres, que durant molts minuts es van oblidar del joc interior, no van estar encertats. Decepció i cap a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.