Esports

Dos gegants amb peus de fang

Els deutes de Chelsea i Manchester i els dubtes sobre la continuïtat de Lampard, Drogba i Cristiano Ronaldo planen sobre els dos finalistes

Vint-i-quatre hores abans de la final de la Champions League, que tindrà lloc aquest dimecres a Moscou, la premsa britànica ha posat en evidència que no és or tot el que brilla. Segons informacions publicades ahir per The Guardian i confirmades per fonts oficials de les dues entitats que es disputen la corona europea del futbol, els deutes del Manchester i el Chelsea arriben als 1.881 milions d’euros. El Chelsea, en concret, té uns números vermells de 923,7 milions d’euros, mentre que els del United són de 959 milions.

La gran novetat de la informació és que el principal i únic creditor del Chelsea és alhora el seu gran benefactor i propietari, Roman Abramóvitx. El magnat rus, de 41 anys, ha invertit els darrers cinc anys en el club londinenc 725,8 milions d’euros. Però aquesta quantitat l’ha aportat en concepte de préstec lliure d’interès, no pas com a donació.
Això suposa, en realitat, que si Abramóvitx volgués recuperar els diners portaria el club a un pas de la fallida tècnica. En aquest cas extrem, el Chelsea només disposaria de 18 mesos per trobar els diners o altres inversors que fessin front al deute. Ara per ara, però, el compromís del multimilionari amb els blues –la seva fortuna es calcula en 15.400 milions d’euros– és total.

Ronaldo i els deutes
Pel que fa al United, la situació financera és un pèl més complexa. La família nord-americana Glazer, propietària de la societat des del 2005, la va comprar amb un crèdit de 836 milions d’euros, atorgat per diferents institucions financeres. Al seu torn, els Glazer van endossar aquest préstec al United. La conseqüència és que, a diferència dels diners d’Abramóvitx, lliures d’interès, aquests sí que en generen. L’any fiscal 2006-07 la càrrega financera dels red devils va ascendir a 101 milions d’euros. David Gill, director executiu de l’equip, assegura que malgrat tot no posaran en venda cap de les seves estrelles, en especial el portuguès Cristiano Ronaldo: “Per fer front als deutes necessitem un equip que tingui èxit. No tenim cap intenció de vendre Cristiano Ronaldo. Ell està disfrutant i guanyant títols aquí i ens assegurarem que estigui content.

El Reial Madrid no ha dissimulat l’interès a emportar-se el jugador, però Ronaldo s’ha deixat estimar i ha alimentat els rumors sobre el seu futur dient que se’l plantejarà després del partit d’avui. Cal recordar que Cristiano Ronaldo, que ha marcat 41 gols fins ara en totes les competicions disputades la present temporada, té contracte en vigor fins a l’any 2012.

Lampard i l’Inter
Al quadre londinenc, el futur d’algunes de les seves estrelles encara sembla menys clar. És gairebé segura la marxa de Drogba després del partit d’avui i un altre dels referents de l’equip, Lampard, també podria deixar Stamford Bridge per buscar nous horitzons a Itàlia. Massimo Moratti, president de l’Inter, recent campió de l’Scudetto, el vol a les seves files.

La possibilitat que l’entrenador actual dels nerazzurri, Roberto Mancini, substitueixi Avram Grant a Stamford Bridge i que José Mourinho ocupi el seu lloc a Milà augmenta les opcions d’una sortida de Lampard del club d’Abramóvitx. Totes les pilotes i els moviments, però, resten a la teulada a l’espera de veure de quin cantó cau aquest vespre la Champions League.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.