Esports

Lewis Hamilton, penalitzat, cedeix la victòria a Felipe Massa

Fórmula 1

El Mundial de F-1 va viure ahir un Gran Premi de Bèlgica emocionant, a l’asfalt primer i als despatxos després, a la conclusió del qual el duel pel títol entre Lewis Hamilton (McLaren) i Felipe Massa (Ferrari) s’igualava al màxim. Així, i a falta de cinc curses per disputar-se, l’anglès continua encapçalant la classificació, però ara amb únicament dos punts més (76 a 74) que el brasiler, que s’enduia la victòria a Spa-Francorchamps després que els comissaris penalitzessin un Hamilton que havia creuat la meta en primer lloc.

La sanció al deixeble de Ron Dennis era justa i culminava una cursa que en tot moment va ser un duel entre ell i Kimi Räikkönen (Ferrari). Una lluita que acabaria traient espurnes i amb el finlandès fora de cursa a només dues voltes del final. L’abandó deixava l’actual campió sense pràcticament opcions de renovar el títol i feia pujar al podi Hamilton, Massa i Nick Heidfeld (BMW). Un ordre que poc després variaria –Massa, Heidfeld i Hamilton–, en considerar-se que l’anglès havia realitzat una mala maniobra en la seva pugna amb el finlandès.

Pluja abans i al final
La meteorologia acostuma a jugar un paper important al circuit belga, situat al bell mig de les Ardenes i amb un microclima propi, i en aquesta ocasió també va ser així, ja que va ploure just abans de la cursa i durant les dues últimes voltes va caure un autèntic xàfec.

Tot i la pluja del matí, a l’hora de començar la pista ja s’havia assecat força i la majoria de pilots van optar per pneumàtics i reglatges de sec. Räikkönen va realitzar una gran sortida i bona part de la prova va ser un mà a mà entre ell i Hamilton. Va ser un duel amb alts i baixos, que va començar amb tots dos ben enganxats per passar, després del primer repostatge, a estar ben dominat pel finlandès –amb 5 o 6 segons d’avantatge sobre l’anglès– i recuperar la igualtat passat el segon pas per boxs.


Tot plegat transcorria amb normalitat, però en el tram final van arribar la pluja i la polèmica acció de Hamilton. En plena pugna amb Räikkönen per la primera posició, l’anglès, que en alguna ocasió anterior ja havia demostrat ser un pilot força impetuós, va encadenar dues accions al límit del reglament. En un primer moment va sortir-se amb la seva, ja que va aconseguir superar el finlandès, que poc després sortia de pista i acabava abandonant, però a la conclusió els comissaris van decidir intervenir en l’assumpte. Van cridar equips i pilots per escoltar les seves respectives versions dels fets, i després de considerar punible l’acció del de McLaren, el van sancionar amb 25 segons de penalització, cosa que el relegava al tercer lloc.

Alonso acaba quart
Per la seva banda, l’asturià Fernando Alonso (Renault) va igualar el quart lloc que anteriorment ja havia aconseguit a Austràlia i Hongria. I és que l’asturià no va poder fer res per evitar que Heidfeld, que quan va començar a ploure anava en setena posició i que va ser el primer pilot a canviar a pneumàtics de moll, el superés i li impedís endur-se el que hauria sigut el seu primer podi de la present temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.