Esports

Guardiola: "No parlo mai dels àrbitres, tot i que, compte!, no per això no m'adono del que passa..."

FC Barcelona

Pep Guardiola va saltar-se ahir una de les normes que s'havia autoimposat. El tècnic català es va queixar de l'arbitratge i ho va fer amb paraules inequívoques i insinuacions de fons. Traspuava certa indignació. Potser perquè ensumava que era el moment de deixar-se sentir després d'un partit amb accions importants xiulades en contra, potser perquè en una Lliga que no s'acaba de resoldre pressent que els col·legiats poden tenir un paper decisiu. Marcava territori.

"Em puc lamentar a la banqueta, però després no parlo mai dels àrbitres, tot i que, compte!, no per això no m'adono del que passa... No li xiulen un penal massa clar al Leo... Ens hi juguem tots molt, el Madrid i també el Barça. Són detalls que poden marcar partits i fins i tot campionats", va afirmar Guardiola, volent constatar que el Barça no va amb el lliri a la mà i que si ha d'entrar al cos a cos dialètic hi entrarà, si ha de posar pressió també ho farà.

Com si s'haguessin posat d'acord, a la mitja part, Txiki Begiristain també va enviar un missatge davant els últims arbitratges que està rebent l'equip. "Em començo a conformar si no li treuen targeta a Messi. Esperem que no el trobem a faltar, aquest penal", va indicar mig irònic, mig preocupat. El secretari tècnic semblava demanar respecte.

Durant tota aquesta temporada la campanya mediàtica segons la qual al Barça l'afavoreixen -l'anomenat villarato- ha seguit viu en alguns mitjans de Madrid, malgrat el futbol esplèndid, fabulós a estones, desplegat pels blaugranes. El Barcelona no ha perdut el temps desmentint el suposat complot i fins i tot, en un acte de sinceritat, Guardiola va admetre que en el balanç final els equips grans -començant pel Barça i el Madrid- sortien beneficiats davant dels més petits.

"Hem agafat la pilota..."
No se sap si per l'arbitratge o per una altra situació, el cas és que Joan Laporta va marxar molt empipat de la llotja de Getafe, gairebé atropellant el directiu Rafa Yuste i pujant indignat les escales cap a l'interior de la zona noble. El seu homòleg, Ángel Torres, reconegut madridista, feia cara de circumstàncies, tot i que també es va rumorejar que podia haver-hi hagut una picabaralla entre tots dos.

Fos com fos, l'expedició -que va recollir l'equip de bàsquet- va tornar molt satisfeta, "amb sensacions boníssimes", en paraules d'Iniesta, "orgullosos", va dir Guardiola. "Hem agafat la pilota", va resumir el de Santpedor, que va felicitar els jugadors. "Al segon temps el partit estava perillós per l'angoixa del 0-1. Hauríem d'haver guanyat per 3 o 4 gols", va valorar, mentre que el tècnic del Getafe, Víctor Muñoz, li donava la raó: "Per moments semblava que juguessin amb un més. Tenen una gran qualitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.