Esports

El primer gran test

Lliga BBVA

El Kun, Agüero. Dues paraules amenaçadores que sonen i ressonen aquests dies a Can Barça, i que ahir van gairebé monopolitzar la compareixença de Pep Guardiola. El tècnic es va fer un fart de parlar sobre la perla argentina de l’Atlètic de Madrid. També sobre la seva pròpia, Leo Messi.

Messi i Agüero. Dos jugadors “excel·lents” les imatges dels quals serien les escollides per dibuixar un cartell del partidàs que avui es presenta. Però Guardiola mira més enllà, esquiva el terme messidependència i demana “treball d’equip” per batre un rival que és “més que un jugador, per molt bo que sigui”.

“Possiblement sigui el partit més complicat que hem tingut fins ara, encara que els de la Champions també són compromesos. L’Atlètic té molta entitat, li agrada dominar la pilota i és un dels candidats a guanyar la Lliga”, va afegir l’entrenador blaugrana.

Més enllà del que digui la classificació, un Barça-Atlètic és sinònim d’espectacle. I de gols. Així ho indica la mitjana de 3,6 gols per partit, motiu més que suficient perquè la gent “ompli el Camp Nou i s’ho passi bé”, com demana Guardiola, que no vol que els jugadors “vegin les grades semibuides i es posin tristons”.

El Barça posa en joc la ratxa de victòries (cinc de seguides) i, si pot ser, aspira a mantenir per fi la porteria a zero. No serà fàcil. El rival espanta qualsevol, per més que arribi amb baixes importants (Forlán, Pablo, Seitaridis, Maniche i Simão), fet que ha obligat Aguirre a convocar tres jugadors del filial.

El mexicà es desfeia ahir en elogis cap al Barça i cap a Guardiola, però diu obertament que confia en la victòria. Afirma que “les baixes no són excusa”. Jugaran Coupet, el Kun i nou jugadors més. Un d’ells potser sigui l’estilet Sinama Pongolle, més perillós encara pel fet d’arribar tapat per la màgia d’Agüero.

El conjunt madrileny té una bona estadística: a les últimes deu visites al Camp Nou, només ha sortit derrotat quatre cops (tres triomfs i tres empats), un balanç del qual pocs equips poden presumir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.