Clatellada europea del Madrid

Lliga de Campions

El Reial Madrid va tornar a topar-se amb el mur dels vuitens de final i per quart any consecutiu surt humiliat de la seva competició favorita. Un gran Roma, capitanejat per Totti, es va exhibir al Bernabéu i va merèixer la victòria i fins i tot molt més, ja que Casillas, en aliança amb els pals -dos xuts- van evitar un marcador més abultat (1-2).
A l’equip blanc no li va arribar el partit en el seu millor moment. Amb molts dubtes al seu joc, sense idees i víctima d’una plaga de lesions -llegeixi’s preparació física- no va oferir arguments a la seva afició, que des del primer minut ja intuïa el que es venia a sobre. Es va decidir Schuster per Baptista deixant al marge Drenthe, una opció més ofensiva en la pissarra del que després realment va ser ja que durant els primers 45 minuts el centre del camp blanc no va ser capaç de fer-li arribarpilotes als seus davanters, en bona part gràcies a l’excel·lent disposició tàctica de l’equip d’Spalletti, molt superior sobre la gespa del Bernabéu.

Robinho no aconseguia desequilibrar, Salgado no està per a desbordar i Heinze, a pesar de la seva fortalesa, no és una alternativa vàlida, pel que el Madrid, també sense bandes, es va quedar sense recursos i tan sols en jugades dividides i alguna que altra contra va tenir mínimes opcions.

El Roma va sortir des del principi convençut. Sense perdre el lloc, va ser superior tècnicament i va portar de bon tros més perill a la porteria blanca. La primera part va ser bona prova d’això, ja que als 17 minuts Taddei va rematar a l’escaira com exponent del continu degoteig del joc fresc i vertical dels visitants. Baptista va enviar abans del descans una altra pilota al pal, però va ser una gota en l’oceà. A la represa no va canviar el guió, i el Roma arribava amb més perill pel cansament del Madrid.

Vucinic, que acabava de rematar de nou al pal, va ser decisiu a l’últim tram del partit, provocant primer l’expulsió de Pepe, als 70 minuts, i en l’últim sospir al sentenciar amb l’1-2. Abans Taddei havia avançat el Roma dos minuts després de l’expulsió de Pepe, encara que el Madrid es va aferrar a l’èpica quan Raúl igualava el marcador. La lògica, però, va acabar per imposar-se.

Schuster va afirmar que aquesta derrota no suposa un problema, i que el seu equip va ser qui va dur la iniciativa i va crear les ocasions de gol: “Em sento bé... no em sento responsable de l’eliminació”.