Esports

El Ricoh ja torna a ser un equip de l'ACB

L'equip manresà guanya a Huelva i recupera el seu lloc a l'elit un any després d'haver perdut la categoria

Per la via ràpida. El Ricoh Manresa va aconseguir ahir el retorn a la Lliga ACB només un any després d’haver perdut el seu lloc a l’elit del bàsquet espanyol. L’equip del Bages va guanyar a la pista del Ciudad de Huelva per 72-84 en el tercer partit del play-off de semifinals de la LEB i va sentenciar l’eliminatòria per un contundent 3-0, que expressa fidelment la gran diferència que hi ha entre el Ricoh i el conjunt andalús. D’aquesta manera, la pròxima temporada el bàsquet català tornarà a tenir quatre representants a la màxima categoria.

El Ricoh encara haurà de jugar la final de la LEB contra el guanyador de la semifinal que disputen el CAI i el Lleó (2-1 per als aragonesos després del 79-73 d’ahir a Saragossa), però l’objectiu principal ja s’ha complert després d'una temporada molt complicada –va arribar a estar tercer per la cua–, i els jugadors i l’afició manresana ja van poder celebrar l’èxit ahir a la nit. Les celebracions tindran continuïtat avui a la capital del Bages.

Si en els dos primers partits el Ricoh s’havia imposar per 19 i 26 punts, ahir els manresans també van dominar durant els 40 minuts i van arribar a guanyar per 18 punts (51-69). Asselin i Callahan es van mostrar intractables en el joc interior i el capità, Rafa Martínez, va aportar experiència i els va ajudar des de fora. Però el mèrit manresà no és de dos o tres jugadors, sinó del seu joc de conjunt i del tècnic, Jaume Ponsarnau, que va agafar el relleu d’Óscar Quintana en un moment molt difícil.

Consolidar-se a l’elit
El president del Ricoh, Josep Vives, va declarar a TV3 al final del matx, mentre el vestidor era una festa, que “és un dels moments més feliços de la meva vida” i que “dedico aquest èxit a tota la gent de Manresa. No serà fàcil, però treballarem per mantenir-nos i consolidar l’equip a la Lliga ACB”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.