El Barça passa per damunt del Joventut (92-59)

Ricky Rubio i Navarro destaquen en un equip blaugrana que s’exhibeix tant en atac com en defensa davant una Penya que abaixa els braços

La classificació de la Lliga ACB diu que Barça i Joventut estan igualats a tres victòries i una derrota. Però ahir al Palau Blaugrana la superioritat de l’equip de Xavi Pascual sobre el de Sito Alonso va ser aclaparadora. El Barça va vèncer per 33 punts (92-59), amb Ricky Rubio i Navarro com a líders en un matx que va quedar sentenciat al tercer quart (61-35) després d’un 14-0.

Ricky Rubio cada dia està més integrat en el conjunt blaugrana i ahir, en el seu primer partit d’ACB contra el seu exequip, amb un punt extra de motivació, el base del Masnou es va exhibir i va ser el jugador més ben valorat (25). En 21 minuts de joc, Ricky només va sumar 6 punts (2/4 cistelles de dos i 2/2 tirs lliures), però va donar 10 assistències, va recuperar 5 pilotes, va agafar 4 rebots i va rebre cinc faltes.

14 triples, 6 de Basile
Al seu costat, Navarro també va brillar amb 23 p. (4/8 triples) i 9 assistències en un Barça que, a banda del seu encert en atac (24 assistències i 14 de 23 triples, amb especial esment de Basile amb un 6 de 9 des de 6,25), va tornar a estar a un gran nivell defensiu. Cal destacar igualment i un cop més el partit de Lorbek (12 p. i 3 r.).
La Penya es va mantenir dins del partit (34-28 als 16 minuts) mentre Tucker va anotar (11 p. al primer temps i 3 en el segon) i mentre va tenir força per contenir mínimament el potencial ofensiu blaugrana. En el tercer quart, els verd-i-negres van abaixar els braços uns minuts quan van veure que les diferències en el marcador s’eixamplaven i el Barça no va tenir pietat: 14-0 de parcial en una fase inspirada de Navarro i esmaixades de Fran Vázquez, i 72-43 al final del tercer quart, tot i els intents de zona de la Penya.

L’equip de Xavi Pascual –abans del partit va rebre el trofeu al millor tècnic de l’ACB de la temporada passada– també va ser superior en rebots (34 a 24, amb 12 captures ofensives) i en el balanç de pilotes recuperades i perdudes (15 i 14 el Barça per 10 i 21 la Penya).

També ahir: Estudiantes-Cajasol (63-84) i Fuenlabrada-Alacant (90-82).