Esports

Cesc força la màquina

Ja ha dit a Wenger que només pensa a jugar de blaugrana la temporada vinent. Els dos clubs, però, no tenen tanta pressa com ell

Cesc Fàbregas es va reunir ahir amb molts futbolistes que somia que siguin els seus companys la temporada que ve al Barça. El retrobament del maresmenc amb amics seus, com Piqué, sembla que ha accentuat el desig de Cesc de deixar finalment els gunners i tornar a casa, ja que Cesc ha reconegut al seu entorn que ha forçat encara més la màquina per deixar clar al seu actual club què en pensa. Cesc fins i tot ha comentat al seu tècnic, Arsène Wenger, que creu fermament que no jugarà més amb la samarreta de l'equip del nord de Londres, tot i que, lògicament, no ho dirà en públic. Tal com passava a David Villa, Cesc somia a poder jugar el mundial amb el seu futur decidit, però el seu cas és molt més complicat que el de l'asturià, tot i que la conversa entre el jugador i el tècnic alsacià podria ser força clau. Wenger és un home que coneix molt bé Cesc i en qui el català creu molt, però ni ell ha estat capaç ja de fer canviar d'opinió el jugador, que li va dir educadament en la darrera conversa que van mantenir que ha arribat l'hora de separar els seus camins i de tornar a Barcelona. Cesc només té al cap jugar de blaugrana, i Wenger té un problema.

Cesc, doncs, no deixa de mostrar complicitat amb el Barça, tal com li havia demanat Joan Laporta. Si primer va dir que només tenia al cap dues opcions (quedar-se a l'Arsenal o fitxar pel Barça), ara intenta pressionar els londinencs perquè aquests no li posin problemes per tornar al club del qual és aficionat. Segons informava ahir Catalunya Ràdio, la conversa de Cesc amb Wenger va ser prou categòrica, i el tècnic de l'Arsenal va penjar el telèfon conscient que el seu capità vol acomiadar-se, i que quan un jugador vol marxar, poca cosa pot fer el club.

Els clubs, a poc a poc
El principal problema per a Cesc és que els clubs no tenen tanta pressa a l'hora de negociar, tot i que aquesta setmana el Barça tornarà a trucar als anglesos per demanar que posin d'una vegada un preu de sortida, ja que les úniques xifres que han estat publicades no són les oficials, sinó rumors que parlen d'uns 85 milions d'euros. El Barça, però, està segur que els gunners no demanaran tants diners –l'entitat londinenca viu en aquests moments dividida per la lluita de poder entre diversos inversos i no té una situació econòmica agradable–, i confien que la quantitat sigui similar a la que han pagat per David Villa, ja que Joan Laporta no té la intenció ara mateix de passar dels 40 milions d'euros. El mateix Txiki Begiristain ha recordat més d'un cop que en tractar-se d'un home criat a la Masia, que va marxar gratuïtament a l'Arsenal, no es pagarà una milionada, i malgrat que Cesc és mes jove que Villa, es vol pagar més o menys el mateix preu.

Wenger, doncs, ja medita què podria passar si Cesc marxés. En primer lloc, caldria trobar un recanvi, i el nom que sona és el del migcampista ofensiu francès Yoann Gourcouff. Per pispar del Girondins la seva gran estrella, Wenger necessitaria els diners de l'operació de Cesc, tot i que l'Arsenal mai acceptaria una operació en què tots els diners rebuts pel català s'utilitzessin en un sol home. Si Cesc marxés, seria només amb la condició de rebre prou diners per fitxar dos o tres homes per afegir-los a un projecte al qual, de moment, ja s'ha incorporat el marroquí Chamack, que ha arribat a cost 0 des del mateix Bordeus. L'Arsenal, però, continua deixant clar que la prioritat és retenir Cesc, perquè és la pedra filosofal del seu projecte. El problema és que Cesc vol optar a guanyar la lliga de campions, i tot i l'arribada de Chamack, té clar que l'Arsenal no seria favorit si no hi ha més reforços de qualitat. I pocs n'arribaran, si l'Arsenal no ven. I l'únic jugador per qui poden cobrar molt és Cesc. L'entorn de Gourcouff, de fet, ja reconeix que l'Arsenal ha preguntat, i el fet que Laurent Blanc sigui el gran candidat per fer-se càrrec de la selecció francesa faria les coses més fàcils. Sense Blanc, Gourcouff perd raons per quedar-se a Bordeus, per la qual cosa pensaria seriosament d'anar a treballar amb Wenger.

Silva, esperant
I a l'espera de veure què passa amb el cas de Cesc, David Silva continua esperant. El jugador canari del València, que ahir també es va trobar amb Villa i Cesc en la concentració de la selecció estatal, continua esperant les trucades dels dos clubs grans que el volen: el Real Madrid i el Barça. El problema és que en el cas dels blancs tot depèn de veure quan es formalitza el fitxatge de Mourinho, i de si el tècnic portuguès considera prioritari fitxar Silva. I en el cas del Barça, falta saber un altre cop què passa amb l'operació de Cesc, el jugador prioritari de Laporta. De fet, el president vol marxar de la presidència amb Cesc o, si no pot ser, Silva fitxats, per la qual cosa això podria ajudar a accelerar-ho tot. El Barça confia a tenir un preu per Cesc aquesta setmana. Segons quin sigui, s'intentarà rebaixar el preu, amb l'opció d'incloure algun home en l'operació: Ibrahimovic no ho vol i Touré Yaya sí que acceptaria marxar a Londres, però prefereix el Chelsea. I si finalment l'Arsenal es fa fort, el Barça girarà la vista cap a Silva, amb qui sempre està en contacte. Només caldria veure si llavors el Madrid no li ha passat al davant. Aquesta setmana, doncs, s'accelerarà tot. Ara toca que parli l'Arsenal, que ja sap què en pensa el jugador, de tot plegat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.